SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ BEKTAŞ’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

VALİ BEKTAŞ’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Bu haber 07 Mart 2019 - 16:07 'de eklendi ve 75 views kez görüntülendi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Bektaş’ın mesajı şöyle: “Ülkemizin Kurtuluş Savaşı’nda sergilediği mücadelede önemli bir rol oynayan ve bu şekilde tarihte onurla yerini alan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük değer verdiği Türk kadını; günümüze kadar devam eden süreçte pek çok hak ve özgürlüklere kavuşmuş, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi alanda önemli konumlara gelerek ülkemizin gelişmesi ve kalkınması yolundaki çalışmalarına büyük katkı sağlamışlardır.

Kadın, şefkati, hoşgörüsü, fedakârlığı, tükenmeyen sevgisi ve üretkenliği ile ailenin ve toplumun temel direğidir. Kadınlarımızın yaşamları süresince sergiledikleri temeli özveri, sorumluluk ve fedakarlığa dayalı yaşam tarzı milletimizin her zaman beğeni ve takdirini kazanmıştır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, gelişmiş ülkelerle yarışacak eğitimli, bilinçli, araştıran, sorgulayan nesillere sahip olmak en başta onları yetiştirecek olan kadınlarımıza erkeklerle birlikte vereceğimiz fırsat eşitliği ile mümkündür.

Üretken ve yaratıcı doğalarıyla ülkemizin ekonomik kalkınmasında da büyük katkıları olan kadınlarımızın toplumsal gelişme ve kalkınma yolunda önemli çalışmalar yaptıklarını görmek bizlerde büyük bir mutluluk, heyecan ve memnuniyet yaratmaktadır.

Unutulmamalıdır ki kadınlarımızın yaşantımızın her safhasında görev almaları, ülkemizin gelişmesi ve geleceğinin şekillendirilmesi yönündeki çalışmalarda etkin rol üstlenmeleri ülkemizi dünyada daha güçlü bir konuma getirecek olup; Devletimiz de her zaman kadınlarımızın sosyal ihtiyaç ve beklentilerinde yanlarında olacak onların hak ve özgürlüklerinin daha da ileriye götürülmesine yönelik çalışmalara önem ve öncelik verecektir.

Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ de kadın haklarının hatırlatılması, tartışılması ve sorunlarına çözüm aranması için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER