SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

GMİS: 14 MART TIP BAYRAMI’NI KUTLUYORUZ

GMİS: 14 MART TIP BAYRAMI’NI KUTLUYORUZ
Bu haber 14 Mart 2019 - 14:48 'de eklendi ve 120 views kez görüntülendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayan Genel Başkan Ahmet Demirci, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Mesaj şöyle;“Osmanlı Padişahı II. Mahmut döneminde Hekimbaşı Behçet Efendi’nin girişimi ile 14 Mart 1827’de Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire kurulmuştur. Bu modern tıp okulu Osmanlı İmparatorluğu’ndaki sağlık eğitimi ve örgütlenmesine atılan ilk modern adımlardan biridir.

Tıp Bayramı ilk kez 14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul’da kutlanmış, bir direniş ve başkaldırı simgesi olarak düşünülüp yaşama geçirilmiştir.

Yani 14 Mart Tıp Bayramı, ülkesini seven, ülkesine sahip çıkan bir refleks olarak ülkemizde kutlanmaya başlamıştır.

Tıp alanında o günden bugüne kat edilen mesafe büyüktür. Ancak, doktor, ebe, hemşire, hizmetli ve diğer tüm sağlık personeli gece-gündüz demeden, büyük bir özveriyle çalışmaya devam etmektedir.

Emeğini ve hayatını insan sağlığına adayan, bu yolda takdire değer büyük bir özveriyle sağlık hizmeti veren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyoruz”.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER