SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAHÇELİ: TTK MİLLİDİR, ZONGULDAK’IN GELECEĞİDİR, KESİNLİKLE SAHİP ÇIKACAĞIMIZDAN DA HİÇ KİMSENİN ENDİŞESİ OLMAMALIDIR

BAHÇELİ: TTK MİLLİDİR, ZONGULDAK’IN GELECEĞİDİR, KESİNLİKLE SAHİP ÇIKACAĞIMIZDAN DA HİÇ KİMSENİN ENDİŞESİ OLMAMALIDIR
Bu haber 15 Mart 2019 - 18:11 'de eklendi ve 84 views kez görüntülendi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda MHP Belediye Başkan adayı Hamdi Ayan’ın 67 projesine de kefil olduğunu belirtirken, Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nun milli ve Zonguldak’ın geleceği olduğuna dikkat çekti.

TTK’ya sahip çıkacaklarını belirten MHP Lideri Devle Bahçeli, “Zonguldak’ın sorunlarını biliyoruz. Zonguldak’ı çok iyi tanıyoruz. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun işçi yetersizliğinden dolayı kapanma aşamasına gelmesinden de derin bir üzüntü duyuyoruz” dedi.

“TÜRKİYE TAŞ KÖMÜRÜ KURUMU MİLLİDİR, ZONGULDAK’IN GELECEĞİDİR, KESİNLİKLE SAHİP ÇIKACAĞIMIZDAN DA HİÇ KİMSENİN ENDİŞESİ OLMAMALIDIR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada; “Zonguldak yerin binlerce metre derinliğinde nafakasını bulan azmin şehridir, Zonguldak kömürün karasından helal rızkın aydınlığını çıkaran, çalışkan ve faziletli insanlarımızın diyarıdır.  Zonguldak Türkiye için üreten, Türkiye’yi ısıtıp, Türkiye’yi ışıklandıran, adanmış ve ahlaklı insanlarımızın yöresidir.

Madenci Anıtı meydanını dolduran siz değerli kardeşlerimle hayat mücadelesi veren her saygıdeğer vatandaşımla iftihar ediyorum. ‘Zonguldak ağırlıklarından kurtulsun, prangalarını söksün, kamburlarından sıyrılsın’ diyorsunuz yegane çözüm MHP’dir. Huzurlarınızda Zonguldak Belediye Başkan adayımız Sayın Hamdi Ayan’ı hepinize emanet ediyor ve 3 hilale desteğinizi bekliyor ve bunu temenni ediyorum. Soruyorum size bu defa MHP demeye hazır mısınız? Bu defa MHP ile yürümeye kararlı mısınız? Bu defa MHP’de uzlaşıp Zonguldak’ın önünü açacak mısınız?

Zonguldak’ın sorunlarını biliyoruz. Zonguldak’ı çok iyi tanıyoruz. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun işçi yetersizliğinden dolayı kapanma aşamasına gelmesinden de derin bir üzüntü duyuyoruz. Bu kurum geçim kapısı, Zonguldak’ın ekmek teknesidir. TTK’nın kapanması veya kapasitesini azaltması hiç doğru değildir, tasvip ettiğimiz bir şey de olamayacaktır. Biliniz ki, alın terinizin heba olmasına seyirci kalamayız. Biliniz ki, emeklerinizin zayi olmasına sessiz duramayız. Biliniz ki, işinizi kaybetmenize tahammül edemeyiz.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu millidir, Zonguldak’ın geleceğidir, kesinlikle sahip çıkacağımızdan da hiç kimsenin endişesi olmamalıdır. Kömürün karasından ekmeğinizi çıkartıyorsunuz. Bu takdir edilecek, hürmet edilecek, hayranlıkla anılacak bir durumdur. Hakkınız olmayanı istemiyorsunuz.

Hak etmediğiniz bir şeyi beklemiyorsunuz. Zonguldak’ta tembellik tutunamaz, gevşeklik barınamaz, tufeyliler bulunamaz. Sizler çalışarak nefes alıyorsunuz, yerin altını umutlarınızla aydınlatarak çocuklarınızın nafakasını kazanıyorsunuz, tencerelerinizi emeklerinizle kaynatıyorsunuz. Sonuna kadar helal olsun, hepinizi kutluyorum. Zonguldak üreten, ülkesi için ter döken onurlu insanların yuvasıdır.

Bu yuvanın karartılmasına gönlümüz razı olmaz. Bu yuvanın hüznüne müsaademiz olamaz. Ne güzel de söylemiş şair Orhan Veli Kanık: Siyah akar Zonguldak’ın deresi. Yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası.

Bir başka şairimiz de diyor ya:

‘Uzun Mehmet’ten hediyedir taş kömür, uğrunda nice bedenler tüketti ömür. Helalleşip evinden çıkar madenci, ekmeğini taştan çıkarır, dilinden şükür. Gözlerde sevinç, alınlarda ter, yerin üstünde gün doğar, gün biter; Alt tarafı karanlık, geceden beter. Tüneller uzar, bölüm bölüm bir ihmal kadar yakındır ölüm. Grizu yıllardır kanayan yara, kömür gibi el, yüz kapkara; alınlar ak, helaldir kazanılan para. Elbette yerin üstü uyurken, yerin altı canlıdır. Zonguldak gece gündüz işleyen bir cesaret ve hamiyettir. Bazen olur gaz sızar, bazen olur grizu patlaması yürekleri yasa boğar.’

Huzurlarınızda bugüne kadar pek çok maden kazasında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyorum. Mekanları cennet olsun diyorum.

Siz söyleyiniz, çok güçlü ve yüksek bir sesle şu sorularıma cevap veriniz;

Zonguldak’a sahip çıkacak mısınız? Emeğinize sahip çıkacak mısınız?  Helal kazancınıza, tertemiz emeğinize sahip çıkacak mısınız?  31 Mart’ta bu evetlerin hakkını vermek için Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek verecek misiniz?

“ZONGULDAK İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZA KEFİLİM, ONLARIN ARKASINDAYIM”

Allah hepinizden razı olsun diyorum, sizlerle gurur duyuyorum, Zonguldak’a her zaman inanıyorum. Zonguldak için elini taşın altına koyan Belediye Başkan adaylarımıza kefilim, onların arkasındayım. Özellikle Zonguldak Belediye Başkan adayımız Sayın Hamdi Ayan’ın ilan ettiği 67 projenin gerçekleşmesini hem takip edeceğim, hem de sahip çıkacağım. Binlerce yeni istihdam için yeni yollar için, yeni kadın girişimci kooperatiflerin kurulması için Milliyetçi Hareket Partisi iradenize taliptir, Milliyetçi Hareket Partisi göreve hazırdır ve bunların hepsinin takibini yapmak da boynumun borcudur. Zonguldak hamd olsun tıpkı Karadeniz gibi al bayrağa yol veriyor, al bayrağa sahip çıkıyor. 3 hilalle uzlaşıyor.  Zonguldak Karadeniz gibi çırpınıp sevdalılarını bağrına basıyor. Helalin peşinden, hilalin gölgesinden asla ayrılmıyor, çok yaşa Zonguldak. Bin yaşa Zonguldak, he daim var ol Zonguldak.

Milletimizin her güzel insanını bir ve eşit gören bir mizaca sahibiz. Hiç kimseyi ayırmıyoruz. Hiç kimseyi dışlamıyoruz. Hiç kimseyi yok saymıyoruz. ‘Bu vatan benim, bu bayrak benim, bu ülke benim, bu devlet benim’ diyen her kardeşimizle beraberiz. Birlikteyiz, aynı geleceğin izindeyiz. Hiç kimsenin kökenine bakmadık, hiç kimsenin anasının dili ile ilgilenmedik. Hiç kimsenin siyasi fikri ve ideolojik aidiyetini mesele etmedik. Biz birlikte Türkiye olduk, biz Zonguldak’ın sevgisinde buluştuk. Milli bekamızı yaşatmanın azim ve hedefinde birleştik. Zonguldak Cumhur ittifakının kapsamında değilse de AK Parti’li kardeşlerimizle biriz, beraberiz. Çünkü biz Cumhur ittifakıyız. Çünkü biz Türk milletinin varoluş mücadelesinin yılmaz neferleriyiz. Çünkü biz milleti ebed, milletin devleti ebed müddetin yıkılmaz kalesiyiz. CHP’ye oy veren kardeşlerim; gelin bu mücadeleye siz de katılın. İP’e gönül veren kardeşlerim gelin bu şerefe siz de ortak olun. Zillet ittifakının niyeti iyi değildir. Amacı temiz değildir. Geleceği hazır değildir. Şimdi soruyorum sizlere; Zonguldak’a sahip çıkacak mısınız? Zonguldak için iradenizi gösterecek misiniz? Milli bekamızın yanında duracak mısınız? Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek verecek misiniz?

Maşallah Zonguldak coşkun sel gibi taşmış. Milliyetçi Hareket Partisi’ne omuz vermiştir. 31 Mart seçimleri şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Zonguldak ‘beka için milli karar, Cumhur için istikrar’ diyor. Zonguldak ‘beka için milli karar, Zonguldak için istikrar’ diye sesleniyor. Ne mutlu bizlere Zonguldak geleceğe 3 hilalle bakıyor.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER