SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI
Bu haber 18 Mart 2019 - 16:30 'de eklendi ve 102 views kez görüntülendi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’ncü yılı ve şehitlerimizi anma yıldönümü dolayısıyla Zonguldak’ta da tören düzenlendi.

Valilik birası önündeki, Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törene;  Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Belediye Başkan vekili Olcay Can, Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, Baro Başkanı Özel Eroğlu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Askeri Erkan, Muharip Gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Şehitler Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşımız okundu.

Günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yapan, Zonguldak Şehit Aileleri ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, “Türk Ulusu Tarih Boyunca Ülkesinin Bütünlüğünü, Bağımsızlığın ve de Halkının Hürriyeti için Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve yurdun her köşesinde nice zaferlerde birçok şehit vererek tüm dünyaya kararlılığını ve gücünü ispatlamıştır. Değerli Gazilerimizi ve şehit yakınlarını saygıyla selamlıyorum. 15 Temmuz’da Darbe girişiminde bulunan Vatan hainlerini nefretle kınıyorum. Bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin aramızda bulunmayışının derin hüznünü yaşadığımız bu günde askerlik vazifesini yerine getirirken şehit olan evlatlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları Şad olsun. Aziz Şehitlerimiz; sizler yattığınız yerde rahat uyuyun. Kahraman Gazilerimiz; gönüllerinizi rahat tutun. Şehit kanlarıyla sulanan bu toprakları koruma görevini artık biz ve yeni yetişen gençlerimiz devralmıştır. Sınır operasyonuna katılan güvenlik güçlerimizin Zafer’le dönmelerini bekliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Ne Mutlu Şehitlik ve Gazilik mertebesine, Ne Mutlu Türküm Diyene; hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER