SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

Bu haber 29 Mart 2019 - 17:34 'de eklendi ve 598 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Kozlu Belediye Başkan adayı Hüdai Dökmeci, Kozlu’nun kötü gidişine dur demek için aday olduğunu belirterek, geçmişte “Şirin Kozlu” olarak anılan Kozlu’nun yeniden yeşil ve şirin bir Kozlu olarak anılmaya devam etmesi için gayret göstereceğini söyledi.

Kendisinin, 2004-2009 dönemlerinde Kozlu’da Belediye Başkanlığı yaptığını ve bu dönemden sonra Kozlu’nun Belediye yönetimi ile bazı müteahhitler tarafından imar kirliliği yaratılarak, Kozlu’nun katledildiğini ifade etti.

“MAALESEF KOZLU’NUN GELECEĞİ İPOTEK ALTINA KONDU”

Kozlu’da dönen rantın hesabının olmadığını, Belediye’nin de 240 milyon lira borçlandırıldığını belirten Dökmeci, “Ben 2009 yılında ayrılırken böyle bir belediye bırakmadım. 2004 yılında göreve geldiğimde Kozlu Belediyesi’nin bütçesi 450 milyondu. 542 işçisi, 50 tanede memuru vardı. 2009 yılında 935 milyon denk bir bütçe ile teslim ettim. Kasada da ‘vatandaşın suyu kesilmesin’ diye elektrik parası vardı. Bu kötü gidişe önlem alınmaması nedeniyle yıl 2019 olmasına rağmen hala yol ve sudan bahsetmek mecburiyetindeyiz. Beton ve asfalt şekilde olan yolları yıkarak uygun olmayan parke yapılması  sonun başlangıcı oldu Kozlu’da. Bugün 240 milyon gibi bir borçtan bahsediliyor. Allah’ın izniyle geldiğimiz zaman göreceğiz. Belediye’ye geldiğimde öyle bir tedbirler aldıracağım ki yapanın yanına kar kalıyor zihniyeti olmayacak. Harcanan para bizim, sizin ve Kozlu halkının parası. Rant uğruna, günah, vebal olacak şekilde maalesef Kozlu’nun geleceği ipotek altına alındı. Borç beni yıldırmaz. Çünkü ben aldığımda 50 milyon TL borçla aldım. Ciddiyetten, mali disiplinden asla taviz vermedim, vermemde. Kozlu bugün bir devlet hastanesinden yoksun. Bir ticaret odası yok. Bir kapalı spor salonu yok. Öyle pahalı işler benim programımda olmaz. Çünkü Kozlu belediyesi bir bedel ödedi. Bundan sonrada size ve Belediye’ye bir bedel ödetmeyeceğiz. Biz sadece hizmet yapacağız” dedi.

“HALKIMIZIN DA BANA KARŞI BİR TEVECCÜHÜ VAR”

Kozlu’da vatandaşlar tarafından gelen yoğun teveccüh ile yeniden İYİ Parti’den adaylığı ile ilgili değerlendirmede bulunan Hüdai Dökmeci,  “Bizim Kozlu insanı gerçekten nazik ve kibardır. Adaylar belirlendikten sonra aynı 2004 senesinde olduğu gibi yoğun taleplerle karşılaştım.  Bu da tabi benim öz güvenimi artırdı. Bu arada da devreye eski Zonguldak Valimiz Sayın Yavuz Erkmen İYİ Parti’den aday olmamı önerince, halkımızın da bana karşı bir teveccühü var, aday olarak beni tercih etti İYİ Parti’den aday olarak açıklandım” diye ifade etti.

“MÜTEAHHİTLER  5 KATLI İMAR İZNİ İLE BİR YERE BAŞLIYOR BİR DE BAKMIŞSIN 10-12 KATLI BİNALAR YAPIYOR”

İYİ Parti Kozlu Belediye Başkan adayı Dökmeci şöyle devam etti. “Kozlu’da oluşan kamu ve kişisel zararların hiç hesabı yok. Özellikle de imar üzerinden rantın zaten hesabı belli değil. Tabi bunlara birinin dur demesi gerekiyordu. Meclis üyeliğim zamanında ne kadar müdahale etmeye kalksam da bir yere kadar yapabiliyorsun. Çoğunlukla iktidar partisinin dediği oluyordu. Ben imarla olan konuların tamamına hep ret verdim. Çünkü bunlar Kozlu’nun yararlı işler değil.  Vatandaşa olmadık yerde olmadık imarı veriyorsun, vatandaş bu sefer sokakta bana diyor ki, ‘başkanım ben iskan alamadım’ bunu defalarca ben mecliste söyledim.  Meğer işin arkasında karanlık işler, özellikle dışarıdan gelen müteahhitlerin Kozlu’da bugün imar bakımından katledilmiş durumdadır. Dönen paranın hesabı belli değil. Rantın hesabı belli değil. Peki, o paralar nerede? Şimdi 240 milyon lira borç olduğu söyleniyor. Geldiğimiz zaman zaten bunların tespitini yapacağız. Kozlu’da 240 değil, bana 20 milyon liralık şunu yaptık diye acaba bir yer gösterebilirler mi. Neye benzemiş biliyor musunuz,  doldur boşalt.  Sonunda da bunun parası kimden çıkıyor. İmar için verilen paralar dahil bu bugün geçim sıkıntısı çeken Kozlu halkının cebinden çıkan paralardır bunlar.  Yoksa bu paralar uzaydan falan gelmiyor. Kaynağı neresi Kozlu. İnşaat yapanlar, müteahhitler adam 5 katlı imar izni ile bir yere başlıyor bir de bakmışsın 10-12 katlı binalar yapıyor. Arada dönen rantın hesabı yok.  10 yıldan beri başkanlık yapan, yöneticilik yapanların hepsi aşağı yukarı nemalandı. Ama onlar kimseye yaramaz, yaramıyor da zaten. Ne oldu Belediyeye iş yapan müteahhitler hepsi iflas durumunda şimdi.  Duyuyoruz bir Belediye meclis üyesi adayının Belediye’den 3 milyon lira alacağı var. Bu adam meclis üyesi adayı şimdi. Ben Kozlu halkının geleceğini karartanları engellemek için durdurup, ondan sonra Belediye’nin özlük işlerini yapmak için bu göreve talip oldum” diye konuştu.

“BENİM DÖNEMİMDE KOZLU ŞİRİN KOZLU OLARAK ANILIRDI

Kozlu’da kötü gidişe dür demek için aday olduğunu belirten Hüdai Dökmeci, “Benim 2004-2009 Belediye Başkanlığı dönemimde toplantılarda Kozlu’yu ‘şirin Kozlu’ olarak anons ederlerdi. Allah’ınızı severseniz Kozlu’nun şirin bir tarafı kaldı mı? Şimdi ‘yakacağım, yıkacağım’ diye bir iddiam yok. Ben hiç olmazsa bundan sonra olmasın diye bir düzen kurmak istiyorum. Bu kötü gidişe dur demek istiyorum. Alacak olduğum tedbirlerle yapanın yanına kar kalmayacak tedbirler alacağım. Mahkeme ise mahkeme. Bunu da açıkça söylüyorum. Başkan olayım, sonuna kadar takip edeceğim” dedi.

“BENİM GEÇEN DÖNEM YAPTIKLARIM ZATEN YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR”

Kozlu halkının 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimde geleceğini oylayacağını kaydeden İYİ Parti Belediye başkan adayı Hüdai Dökmeci, “Kozlu halkı ikinci kez böyle bir hatayı yapacağına inanmıyorum.  Aslında Kozlu 31 Mart 2019 seçimlerinde geleceğini oylayacak. Ya diyecek ki, ‘Biz bu düzenden memnunuz, devam. Ya da artık yeter biz burada Hüdai Dökmeci ile tecrübesi ile beraber yönetilmek istiyoruz’ diyecek. Benim kendimi anlatmama gerek yok. Benim geçen dönem yaptıklarım zaten yapacaklarımın teminatıdır” şeklinde söyledi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER