SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

Bu haber 29 Mart 2019 - 18:11 'de eklendi ve 395 views kez görüntülendi.

1-Kozlu’nun en güzel yerine, yeni Belediye binasının yapılması karşılığında, yaklaşık 8-10 milyona verdin. Ama alan müteahhit yapmadan gitti. Kozlu halkının ve Belediye’nin kasasından, fazladan en az 10 milyon TL ödenerek tamamlandı.

2-Kozlu eski sanayi bölgesi yeniden düzenlendi. Yandaşlarına peşkeş çekti?

3-Kozlu sahilinde “kıyı koruma yapacağım” diye teknik olarak Karadeniz’de uygulanması, uygun olmayan kum torbalarıyla tahkimat yaptırarak Belediye’yi milyonlarca lira zarara uğrattı.

4-Halkın yararına kullanılması gereken yerler kimlere peşkeş çekildi?

5-Kozlu sahilinde kiracı olarak gözükenlerin gerçek kira bedelleri ne kadardır?

6-Kanalizasyon atıklarının arıtma tesisine taşınması için dere yatağına yapılan toplama hattı hiç kullanılmadan, kullanılmaz hale geldi. Belediye milyonlarca lira zarara uğratıldı.

7-Kozlu’nun imarında yoğunluk hesabı yapılmadan rant uğruna kişilere artırılan kat sayıları Kozlu’yu yaşanamayacak hale getirdiler.

8-Kozlu-Zonguldak hattı özel halk otobüsleri özelleştirilerek Kozlu halkı kısa mesafede en yüksek ücreti ödemeye mahkum edilmiştir.

9-Doğaltaş durumuna gelen asfalt yollar acımasızca kırılarak şehir merkezi ve mahalleler işin ehli olmayan, yandaş müteahhitlere yaptırılarak Belediyeyi yaklaşık 20 milyon TL zarara uğratılmıştır.

10-Vatandaşın evlerinin bulunduğu arsalar için 2004 yılında tespit edilen asgari arsa birim fiyatı olan metrekaresi 4 TL, fiyatı 20-30 TL’ye çıkartılarak, vatandaşların evlerinin bulunduğu arsaları alamamalarına sebep olmuştur.

Belediyeye ait arsalarda vatandaşın tapu tahsis belgesi olmasına rağmen, kamu kurumlarına Belediye’nin borcuna karşılık ipotek koydurulması, evrağa dayalı olmadan yandaşlara milyonlarca değerinde ödemeler yapılması, bu ödemelerin görevi kötüye kullanma suçu ile birlikte kamu zararı oluşmuştur.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER