SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“OTİZMLİ BİREYLER VE AİLELERİ ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR”

“OTİZMLİ BİREYLER VE AİLELERİ ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR”
Bu haber 02 Nisan 2019 - 17:00 'de eklendi ve 85 views kez görüntülendi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Zonguldak’ta da etkinlikler gerçekleştirildi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Madenci Anıtı’ndan Valilik binasına kadar yürüyüş yapıldı.

Etkinliğe; AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak yeni Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, CHP il Başkanı Hakkı Güney, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK parti il Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Kemal Gümrükçü, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Sosyal Hizmetler il Müdürü Veli Köktürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Arife Dereli, Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, Umut Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurten Kınay, Türkiye Kamu-Sen il Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören’in yanı sıra sivil toplum örgüt temsilcileri ile Karaelmas Otizmli Bireyler Derneği, Gökkuşağı Özel Eğitim ve rehabilitasyon merkezi dernek yöneticileri ile özel çocuklar katıldı.

“OTİZMLİ BİREYLER VE AİLELERİ ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Valilik binası önünde basın açıklaması yapan Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Arife Dereli otizmli bireyler ve ailelerinin acil çözüm beklediğini belirterek, “2 Nisan tarihi Birleşmiş Milletler örgütünün 2008 yılında aldığı kararla ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ kabul edilmiş, Nisan ayının tamamı da Dünya Otizm Farkındalık ayı olarak ilan edilmiştir.

Bilimsel ve güvenilir kurumların verileri, otizm günümüzde görülme sıklığının 59 doğumda 17’e yükseldiğini göstermektedir. Ülkemizde henüz kesin bir istatistiki çalışma olmamakla beraber yukarıdaki veriler dikkate alındığında bir milyonu aşkın otizmli bireyin yaşadığı ve aileleriyle beraber otizmin 4 milyon insanı etkilediği tahmin edilmektedir. Eğitimden günlük yaşama, sağlık hizmetlerinden sosyal hayata, istihdamdan sosyal hizmetlere, ailelerinden sonra ne olacağına kadar pek çok alanda otizmli bireylere yönelik ivedilikte çözülmesi gereken sorunlar bulunmaktadır.

Bizler çocuklarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü tarihleri yanı sara tüm yıl boyu fark edilmesini istiyoruz.

Sorunlarımızın çözümüne yönelik ilgili kurum ve kuruluşların sürekli çalışmalarını, daha kapsamlı adımlar atmalarını bekliyoruz. Yaşantımızda fark yaratacak uygulamaların hayata geçmesini ilgili yasal düzenlemelerin bir an evvel oluşturulmasını talep ediyoruz” dedi.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER