SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

Bu haber 04 Nisan 2019 - 15:54 'de eklendi ve 360 views kez görüntülendi.

Avukatlık Mesleğinin Hukuk sisteminin vazgeçilmezi olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun Avukatlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak Savunmanın olmadığı yerde hak ve adaletten bahsedilemeyeceğini söyledi.

Zeki Tosun 5 Nisan Avukatlar günü mesajında şu görüşlere yer verdi; “Hak arama özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesi savunmanın daha da güçlendirilmesi ve yargının daha sağlıklı ve hızlı ve uyumlu işlemesine bağlıdır. Savunma sorumluluğu ile yükümlü avukatlar, vatandaş, devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli görev yapmaktadırlar. Hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulamada somutlaşmasında, yargı bağımsızlığının ayrılmaz unsuru olan savunmanın önemi tartışılamaz. İnsanların yaşam kadar önemsediği, hak ve adaletin gerçekleşmesini sağlayan yargı, iddia ile savunma ve karardan oluşan  üç temel unsur üzerine kurulmuştur. Bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlar yargının kurucu unsurlarıdır. Avukatların olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde, hak ve adalet yoktur, Adil yargılama olamaz, hukuk devletinden söz edilemez. Avukatlık hukuk sisteminin vazgeçilmezidir.  Bu duygularla Hukuk güvenliğimizin teminatı olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar gününü kutluyorum.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER