SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

RO-RO TAŞIMACILIK KAPANIYOR MU?

RO-RO TAŞIMACILIK KAPANIYOR MU?
Bu haber 04 Nisan 2019 - 18:06 'de eklendi ve 234 views kez görüntülendi.

22 senedir Zonguldak’tan RO-RO taşımacılığı yapan Cenk Denizcilik A.Ş. Zonguldak limanındaki bürokrasideki bazı sorunlar yüzünden, Zonguldak limanından başka bir limana gitme hazırlığı yapıldığı, bugün Zonguldak limanında yapılan toplantıda gündeme geldi.

Toplantıya; Cenk Denizcilik yönetim kurulu üyesi ve Genel Müdürü Yiğit Yener ve Gümrük müşavirleri, limanda ihracat ve ithalat yapan kişilerce gerçekleştirilen toplantıda Zonguldak limanından Ukrayna ve Rusya’ya yapılan RO-RO gemi taşımacılığı Zonguldak limanındaki bazı Gümrük ve Tarım il Müdürlüğü’ndeki sorunlar yüzünden Cenk Denizcilik RO-RO şirketi artan sorunlar, yüksek maliyetler ve ihracat, ithalat yapan firmaların Zonguldak limanındaki sorunlar nedeniyle ithalat ve ihracatını İstanbul veya Karayolu ile yapmak istediklerinden Zonguldak’taki sirkülasyonun azalmasıyla Cenk Denizcilik RO-RO taşımacılığın Zonguldak limanındaki sorunların giderilmediği sürece, 22 yıldır Zonguldak limanından Ukrayna ve Rusya seferlerini başka bir limana taşıyacağını bugün bir toplantı yaparak, Zonguldak’taki Gümrük müşavir ve Zonguldak’ta çalışan firmalara iletti.

RO-RO limanı kapanırsa birçok firmanın da kapanacağı, dolayısıyla birçok kişinin işsiz kalacağı da dile getirildi.

Bunun üzerine; Cenk Denizcilik A.Ş. yönetim kurulu üyesi ve Genel Müdürü Yiğit Yener konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

YENER: 22 SENEDİR ÇALIŞTIĞIMIZ ZONGULDAK LİMANINDAN AYRILMA DÜŞÜNCESİ BİZİ ÜZÜYOR

“Üzülerek belirteyim ki, bugün Zonguldak’ta gerçekleştirdiğim toplantıda Gümrük firmaları, acente temsilcileri bir araya geldik. Yapılan toplantıda son zamanlarda Zonguldak limanındaki RO-RO taşımacılığındaki hacmin küçülmesi nedenini tartıştık, masaya yatırdık, çözüm yollarını konuştuk. Evimiz gördüğümüz, 22 senedir çalıştığımız Zonguldak limanından ayrılma düşüncesi bizi üzüyor. Liman her geçen gün cazibesini kaybetti. Bazı engellemeler bizim ticaretimizi de oldukça yordu. Bu uygulamalarda birçok ithalat ve ihracat firmalarını da zor durumda bıraktığı için başka limanlardaki, İstanbul Haydarpaşa ve Karayolunu tercih etmeleri bizim de iş hacmimizi zarara uğrattığından arkadaşlarla bir toplantı yaptık. Umarım ki,  bu toplantı bir sonuç getirir. Bizler de evimiz dediğimiz Zonguldak limanında çalışmaya devam ederiz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER