SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

CHP İLK MECLİS’TE FİRE VERDİ

CHP İLK MECLİS’TE FİRE VERDİ
Bu haber 10 Nisan 2019 - 17:40 'de eklendi ve 107 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Meclisi’nin yerel seçimleri sonrasındaki ilk Meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda seçim sonrası ilk meclis toplantısında Başkan vekilliği, encümen üyeliği ve ilgili komisyon üyelikleri seçimleri yapıldı.

Gündemin 10. Maddesi olan; Zonguldak Belediyesi’nin 2018 yılı Faaliyet Raporu görüşüldüğü sırada 5 CHP’li Meclis üyesinin oylamaya katılmaması dikkat çekerken, 7 CHP’li üyenin 208 yılı faaliyetini yeterli bulurken, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri tarafından faaliyet raporu yetersiz bulundu.

Açılık ve Yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan Belediye meclis toplantısında açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 31 Mart yerel seçimlerinde Zonguldak’a yakışır bir şekilde hizmet vermek amacıyla bu görevlere talip olduklarını belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde Zonguldak’a hizmet edeceklerini söyledi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Kapılı oylama ile yapılan Meclis 1. Ve 2. Başkan vekili seçiminde, AK Parti’den Murat Uzun(19 oy) 1. Başkan vekilliğine seçilirken, 2. Başkan vekilliğine ise Samet Ayvaz (19 oy) seçildi.

Meclis Katipleri seçiminde ise; AK Parti’den Uğur Sarıkan (19) Havva Yılmaz (19) oy alarak Meclis katipliklerine seçildi.

Belediye Encümen üyeliklerine; AK Parti’den Şendoğan Karataş, Sariye Eryiğit, İbrahim Cansız 19’ar oyla seçildi.

Gündemin 6. Maddesi olan Meclis ihtisas komisyonlarının seçimleri açık oyla yapıldı.

5 kişilik Plan ve Bütçe Komisyonuna; AK Parti’den Uğur Sarıkan, Havva Yılmaz,  Bünyamin Babaiban. CHP’den Hürmet Kartal, Özberk Papila oy birliği ile.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; AK Parti’den Bekir Selçuk, Murat Uzun, İbrahim Cansız. CHP’den Sertan Bacak, Turgut Aydın oy birliği ile.

Türlü İşler Komisyonuna; AK Parti’den Lütfü Çavuş, Hüseyin Kahveci, Sinan Toprak. CHP’den Ozan Demirtaş, Vahdeddin Velioğlu oy birliği ile.

Trafik Komisyonuna; AK Parti’den Onur Turgut, Mehmet Gökçınar, Gökhan Çüteli. CHP’den Hasan Şenol, Kenan Ekiz oy birliği ile seçildi.

Metropoliten Belediyeler Birliği Birlik meclis üyeliğine; AK Parti’den Şendoğan Karataş, Samet Ayvaz ve Sinan Toprak 19’ar oyla seçildi.

Zonguldak Valiliği il Özel İdare ve Belediyeler çevre Alt Yapı Temel Hizmetler Birliği meclisine; Bünyamin Babaiban seçildi.

Zonguldak Turizm Altyapı Hizmet Birliği meclis üyeliğine de AK Parti’den Onur Turgut, Birkan Hamarat seçildi.

5 CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ OYLAMA SIRASINDA DIŞARI ÇIKTI, OYLAMAYA KATILMADI

Belediye’nin 2018 yılı faaliyet raporu AK Parti ve MHP’li Meclis üyeleri tarafından 19 oyla yetersiz bulunurken, 7 CHP’li Meclis üyesi yeterli buldu. Bu madde görüşüldüğü sırada 5 CHP’li Meclis üyesinin dışarı çıkması ve oylamaya katılmaması dikkat çekerken, geçmiş Belediye yönetimi ve yapılan seçimlerde CHP’ye çalışmayan yönetimin faaliyet raporuna da böylece 5 CHP’li meclis üyesi tarafından oy verilmemesi dikkat çekti.

Gündemin 11 maddesi olan Belediyenin 2018 yılı Denetim Komisyonu raporu Meclis üyelerine bilgi amaçlı okundu.

Gündemin 12. Maddesinde ise Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a yetki verilmesi konusunda AK Parti ve MHP’li 19 Meclis üyesi kabulü oyu verirken, CHP’li 10 Meclis üyesi ret oyu verdi.

Gündemde başka bir konu olmadığını belirten Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan bir sonraki toplantının 2 Mayıs Perşembe günü yapılması önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER