SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KENDİN PİŞİR, KENDİN YE PROJESİ!

KENDİN PİŞİR, KENDİN YE PROJESİ!
Bu haber 16 Nisan 2019 - 16:13 'de eklendi ve 125 views kez görüntülendi.

Yaklaşık 6-7 ay önce Kozlu Belediyesi’nin yaptığı park ihalesi İller Bankası kredili olup keşif bedeli 5 milyon TL olan ihale inşaatına başlanan Kozlu sahil yolu deniz kenarı park inşaatı vatandaşın ve HÜRDÜŞÜN Gazetesi’nin dikkatini çekti.

HÜRDÜŞÜN Gazetesi, Kozlu Belediyesi yetkililerine soruyor?

1-Yapımı devam eden duvarın beton arma değil, taş duvar olarak yapımına kim karar verdi?

2-Bu duvarın genişliği bir metre dahi olmazken, bu yapılan duvarın en az 5-6 metre olması gerekmez mi?

3-Karadenizde dalgalar en az 6 metreyi bulurken, Kozlu sahilinde kışın yola kadar gelen dalgaları bir metre genişliğindeki bu taş duvar mı tutacak?

4-Niye buraya büyük beton arma duvar yapılmadı, neden önüne büyük kayalarla taş tahkimatı yapılmadı?

5-Bu projeyi kim yaptı. Bu yapılan duvar azgın dalgaları tutar mı? Bu duvarın mevcut halinin yapımını Belediye mi, müteahhit mi karar verdi?

6-Deniz tahkimatı yapılmadan, deniz kenarında taş duvar yapılır mı, yapılırsa müteahhidin lehine mi olur?

7-Daha kaç sene önce Kozlu’da Lamariz’den, Değirmenağzı’na doğru yapılan betonla doldurulan şişme kauçuk çuvallar, azgın dalgaları tutabildi mi. Yapılan o duvarlardan eser kaldı mı. O zamanın parasıyla Kozlu Belediyesi kaç para zarara girerken, yapan müteahhit para kazandı.

8-Bu yapılan yeni park inşaatının deniz kenarındaki taş duvarın akıbeti de bir sene sonra aynısı olur mu, olursa sorumlusu kimi olacak?

9-Belediyenin denetimcileri, mühendisleri, yetkilileri inşaatı yapılan tahkimatı denetliyorlar mı, denetliyorlarsa neye göre plan, program yapıyorlar. Zonguldak’ın, Karadeniz’in derin ve dalgalarını hiç hesaba katmıyorlar mı?

Yetkililere sesleniyoruz; Çok geç olmadan yapılan yanlışlıklardan bir an önce dönülmeli. İkinci bir Kozlu’daki şişme kauçuk çuvallar dolgusu betonun dalgalarla yok olması olayı olmasın. Bu harcanan paralar vatandaşın cebinden çıkıyor.

Bu projenin daima takipçisi olacağız.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER