SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YEŞİL: SOMA KARARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR

YEŞİL: SOMA KARARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR
Bu haber 22 Nisan 2019 - 15:35 'de eklendi ve 95 views kez görüntülendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaparak 301 madencinin şehit olduğu Soma Faciası davasında sorumluların beraat ve tahliyesi ile sona ermesi kararının gözden geçirilmesini istedi.

Açıklama şöyle;

“13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen faciada yaşamını yitiren 301 maden işçisinin davası karara bağlandı. 5 yıldır devam eden dava sonucu verilen kararda sanıklara verilen cezaları yetersiz bulan şehit aileleri davayı bir üst mahkemeye taşımışlardı.

Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamı dosyasında İstinaf Mahkemesi, duruşma açma gereği dahi duymadan, sadece gerekçeli kararı yaklaşık altı bin sayfa olan dosyayı üç ay gibi kısa bir süre içinde inceleyerek karar verdi ve cezaları onayladı. İşverenin madencilik yapma cezası da kaldırıldı.

Maden işletmelerinde iş cinayetlerini meşrulaştırması endişesini taşıdığımız bu davanın mutlaka gözden geçirilmesini ve faciaya sebep olanların hak ettikleri cezaları almalarını istiyoruz.

Maden şehitleri aileleriyle her zaman dayanışma içinde olacağımızı belirtiyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz”.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER