SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZEKİ TOSUN, ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI ZAFERİNİ KUTLADI

ZEKİ TOSUN, ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI ZAFERİNİ KUTLADI
Bu haber 24 Nisan 2019 - 16:44 'de eklendi ve 80 views kez görüntülendi.

Çanakkale Zaferini taçlandıran Anafartalar zaferi Kara Savaşları zaferinin 104. Yıl dönümünü kutlayan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Çanakkale’nin Deniz ve Kara savaşlarıyla Türk Milletinin var oluş destanlarından biri olduğunu söyledi.

Tosun Mesajında Şu görüşlere yer verdi; “Çanakkale Zaferi’nin, hem kara hem de deniz savaşlarıyla milletimizin var oluş mücadelesinde eşine rastlanılması mümkün olmayan kahramanlıklarla doludur. Bir milletin büyük fedakarlık içinde, maddi ve manevi tüm kuvvetleriyle, tarihin akışını değiştirdiği bir destandır. Çanakkale muhaberelerinde oluşan ruh, bir asır sonra bile birlik, beraberlik ve kardeşliğimize ışık tutuyor.

18 Mart 1915’te büyük bir bozguna uğrayarak Çanakkale Boğazı’nı terk etmek zorunda kalan düşman kuvvetleri, karadan tarihi Gelibolu Yarımadası’na çıkarma yaparak boğaza hakim Türk tabyalarını yıkıp Çanakkale Boğazı’nın geçileceği yanılgısına düştü. Ancak unuttukları bir şey vardı; deniz de olsa kara da olsa ölümü korkutan Mehmetçik aynı Mehmetçik, ölümsüz ruh aynı ruhtu. O ruhla, vatanımızın adeta önsözü olan Çanakkale’miz, ne denizden ne de karadan geçilemedi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bize bu mukaddes vatanı emanet eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle; kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Hemşerilerimizin ve aziz milletimizin Çanakkale Zaferi’ni en yüksek sesle bir kez daha kutluyorum.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER