SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÇOCUKLAR VE GENÇLER; İNTERNETTE GEÇİRİLEN ZAMAN UĞRUNA NELERİN KAÇIRILABİLECEĞİNİN FARKINDA OLUNMALIDIR

ÇOCUKLAR VE GENÇLER; İNTERNETTE GEÇİRİLEN ZAMAN UĞRUNA NELERİN KAÇIRILABİLECEĞİNİN FARKINDA OLUNMALIDIR
Bu haber 03 Mayıs 2019 - 13:14 'de eklendi ve 294 views kez görüntülendi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Bilişim haftası etkinlikleri kapsamında öğrenci ve vatandaşlarında katılımıyla Madenci anıtının önünden başlayıp Valilik önünde sona eren bir yürüyüş düzenlendi.

Düzenlenen yürüyüşe Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer İnan Güven, Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır’ın yanı sıra sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Yürüyüşün ardından Valilik önünde Bilişim haftası nedeniyle bir konuşma yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Birim Sorumlusu Esin İlhan yapmış olduğu konuşmada şöyle dedi.

“Bilişim Haftasının kutlanmasındaki amaç, ülkemizde bilgi toplumu oluşturmaktır. İnsanların gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, bilhassa bilgi, be­ceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmaktır. İnsan, yaşadığı ortamda karşılaştığı her problemi çözmek ister. Çevresindeki maddelerden yararlanıp yaşam standardını yükseltmek için çalışır. Olayları kendi yararına yönlendirmek ister. Başka canlıların yapamadığı tüm bu eylemleri insan, aklıyla yapar.

Bilimsel incelemeler, araştırmalar yaparken veya yeni bilgiler edinirken teknolojiden yararlanmalıyız. Teknoloji; bilimsel yön­temleri kullanarak hayatta karşılaştığımız problemlerin çözümün­de bir köprü oluşturmaktır. Teknoloji, bilgisayar ve iletişimdeki ye­ni gelişmeler; eğitim ve öğretim anlayışında da değişme ve gelişme sağlamıştır. Teknoloji ve internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Herkes vaktinin büyük bir bölümünü internette iş yaparak veya sosyal ağlarda gezinerek geçiriyor. Teknoloji ve internet kullanımının hayatımızda birçok yararı olmasına rağmen, yanlış ve aşırı kullanımı çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Bağımlılık boyutu beraberinde birçok sorunu da getirmektedir. Bu kapsamda çocukların, bilgisayar ve internet kullanımında aşırılıklara kaçmaması, bilgisayar ve interneti doğru ve etkin bir şekilde kullanması konusunda ailelere önemli sorumluluklar düşmektedir.

Çocuklar ve gençler; interneti haftanın hangi günleri kullanıyor, İnternette kaç saat kalıyor, İnterneti en çok hangi işlev için kullanıyor? Bunları iyi gözlemlememiz gerekir. İnternetle daha uzun süre geçiriliyorsa başka bir sosyal faaliyet belirlenmelidir. İnternette geçirilen zaman uğruna nelerin kaçırılabileceğinin farkında olunmalıdır. Sorun teşkil edebilecek savaş oyunları, şiddet içerikli oyunlar, uygunsuz siteler gibi internet uygulamaları engellenmelidir. Bu konuda ailelerimize tavsiyemiz, çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirmeli, onların sorunlarıyla ilgilenmelidir. Onların arkadaşlarına ve sosyal ortamlara (sinema, tiyatro, müzik ve sportif faaliyetler) daha fazla zaman ayırmaları desteklenerek özendirilmelidir. Bu kapsamda il genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla paydaş kurumlarla birlikte çeşitli etkinlikler düzenlenmekte olup, Bilişim Haftası’nın insanlarımıza daha bilinçli teknoloji kullanmaya vesile olmasını diliyorum” dedi.

Hafta ile ilgili yapılan konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli spor eğitmenleri tarafından bir dizi spor etkinliği yapıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER