SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KAYINOVA’DAN HEM ELEŞTİRİ, HEM UYARI

KAYINOVA’DAN HEM ELEŞTİRİ, HEM UYARI
Bu haber 07 Mayıs 2019 - 18:55 'de eklendi ve 442 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediyesi’nin CHP’li grup başkan vekili Atınç Kayınova, Belediye meclisinin 2 ve 7 Mayıs’ta yaptığı toplantı ve alınmak istenen kararlarla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.

Parti binasında CHP il Başkanı Hakkı Güney ve Belediye meclis üyeleriyle birlikte açıklamada bulunan Kayınova, AK Parti grubunun MHP ile birlikte sayısal çoğunluğa güvenerek bazı yanlış kararlar almak istediklerini söyledi.

CHP’li Belediye Meclis üyesi Atınç Kayınova basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

“BURADA DA BİR ART NİYET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

“Seçim sonrasında oluşan yeni Belediye Meclisi ve beraberindeki yönetsel kadroların dairesinden gelen belgelerle birlikte ilk meclis oturumunu mayıs ayının 2’sinde, bugün de ikinci oturumunu yaptık. Birinci oturum 2 Mayıs’ta yapıldı o gündemin ilanında 12 madde vardı. O gün meclis sırasında gündeme ek madde şeklinde bir 13. Madde olarak imar plan değişikliği gibi ciddi bir konuda bir anda mecliste karşımızda bulduğumuz bir ek önerge şeklinde bir madde getirildi. Getirilen bu madde bir kamu kurumuna ait değildi. Şehrin acil ihtiyaçlarını karşılayacak, önemli içeriğe sahip ciddi bir içerik anlamında bir madde değildi ve dikkat çekici olan bir başka kısmı da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir Belediye meclis üyesine ait olan bir içerikte olmasıydı, onun imzası ile oluşmuş bir evraktan doğru büyüyen bir karar beklentisi içerikteydi. Bugünkü mecliste de onunla ilgili bir karar alındı. O gün yaşadığımız şey birinci dakikada daha ‘nasılsa benim sayısal çoğunluğum var, ben istediğimi yaparım’ bakışını şu anda AKP’nin yerel yönetiminin içinde oluştuğunu ve bu kurgu ile yürüyeceklerini daha birinci mecliste görmüş olduk. Biz buna karşı bütün argümanlarımızı kamu adına hukuku kullanarak, vicdan muhasebesi yaparak bütün değerleri kamu yararına kullanacak şekilde duruşumuzu göstermek için daha birinci dakikada çabalamaya başladık. Bugün de onun net göstergesini de kamuoyuna gösterdiğimizi de düşünüyorum.

Gelelim imar komisyonuna, İmar Komisyonuna gidecek evrakı biz o gün ‘gündeme alınmasın’ istedik. Şahsa ait bir evrakın hele hele bir Belediye meclis üyesine ait bir evrakın bu meclis döneminin ilk imar komisyonuna gidecek ilk evrakının bir Belediye meclis üyesine ait olması hasebiyle bunu kamuoyu ile dikkat çekeceğini ve kamu yararı anlamında çok da öne çıkan bir belge olmadığını, niye bunu acil getirdiklerine gerek yoktu. Gündemi idare etmiştiniz yine oraya koysaydınız çünkü evrak çok eskiden geliyordu zaten. Eksiklikleri sebebiyle dairesine geri yollanmış bir şekilde yangından mal kaçırırcasına bir mantıkla bizim önümüze getirdiler. Bugün o evrak dairesine kendilerinin de kabul gördüğü bir şekilde dairesini iade edildi.  Biz sunulan belgelerde, noter tarihinin geçtiğini gördük biz. Şimdi dairenin müdürü unutmuş olabilir, komisyondaki arkadaşlarımız atlamış olabilir bu belgeyi veren  sayın meclis üyesi arkadaşım sen verdiğin belgenin tarihini bilmiyor musun. Kimse daire müdürünün ya da komisyon üyelerinin peşinde gezmesin ki, maalesef ki maalesef bu arkadaşımız da aynı zamanda imar komisyonunda. Bu dilekçenin sahibi olan bu imar plan değişikliğini hazine arazisine ait olan imar plan değişikliğinin dilekçesinin sahibi olan kişi de şu anda imar komisyonu üyesi.  Siz verdiğiniz belgenin geçerlilik tarihini bilmez misiniz? Tarihi bir yıl süreli biteceği zaman bu iş bitsin diye uğraşmaz mısınız, bittiği zaman da bunun bittiğini bilirsiniz. O zaman niye koskoca Zonguldak Belediyesinin meclisini, Zonguldak Belediye başkanını ve belediyenin o çalışan insanlarını bu konuda uyarmıyorsunuz. Onlar hata yapmışsa ‘bir dakika’ diyeceksiniz. Bunu meclise yollatmayacaksınız. ‘Bu belgem eksik, ben bunu tamamlayayım’ diyeceksiniz. Burada da bir art niyet olduğunu düşünüyoruz.

Diğer bir konu ise kapalı otopark olarak kullanılan TTK’ya ait olan parselinin yetki istendiği maddeye biz onuncu ayda evet demiştik. ’nasılsa biz 19 kişiyiz istediğimizi yapar istediğimizi geçeriz’. Mevzuata aykırı ve kanunlara aykırıdır. ‘AKP ve MHP birlik olarak istediğimizi yaparız’ şeklindeler. Bunu daha birinci mecliste gördük. Belediye Başkanına yetki verdiler. Biz bu evrakların eksik olması ve yönetmeliğe aykırı olması nedeni ile çekimser kaldık. Komisyona gitseydi ‘evet’ diyecektik. Şu anda alınan karar kadüktür, mevzuata aykırıdır. O evrak üzerinden yapacakları TTK üzerinden ‘aldım verdim’ ilişkiler işlem yönünden hukuk yönünden sakattır. Çok basit bir konuyu ‘sayısal çoğunluğumuz var istediğimizi yaparız’ mantığı ile bu hale getirdiler” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER