SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BEKTAŞ: SAYGI DUYULMASI GEREKEN BİR MESLEK

BEKTAŞ: SAYGI DUYULMASI GEREKEN BİR MESLEK
Bu haber 13 Mayıs 2019 - 18:03 'de eklendi ve 98 views kez görüntülendi.

12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası dolayısıyla, Türk Hemşireler Derneği yönetimi Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

Türk Hemşireler Derneği Şube Başkanı Arife Ayaz ve yönetimi Vali Bektaş’a yaptıkları ziyarette, hemşirelik mesleği ve hemşirelerin yaşadıkları sorunların son bulması istendi.

Vali Erdoğan Bektaş ise hemşirelik mesleğinin önemli bir meslek olduğunu belirterek, Türkiye’nin özellikle sağlık konusunda önemli mesafeler kat ettiğini ifade etti.

Hemşireler haftası nedeniyle, Türk Hemşireler Derneği yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bektaş şöyle dedi.

BEKTAŞ: HEMŞİRELİK ÇOK SAYGI DUYULMASI GEREKEN BİR MESLEK

“Hemşirelik, ülkemizin, toplumumuzun vazgeçilmez temel hizmetlerinden birisi. Hemşireler sağlık ekibinin ve sağlık hizmetinin çok önemli bir parçasıdır. Sizleri burada ağırlamaktan mutluyuz. Tabii hemşirenin değerini kıymetini özelliğini hastanede birkaç gün yatmayan bilemez. Hemşireliğin sorunlar da var tabii ki sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Yani Türkiye Sağlık konusunda epey yol almış bir ülkedir. Biz Zonguldak olarak inşallah hastanemiz biterse derlenip toparlanacak ama sağlık konusunda yol aldığımızı biraz müşteri memnuniyeti anketlerinden anlayabiliyoruz. Türkiye’de sağlık hizmeti konusunda gerçekten yüksek düzeyde kamu hizmetleri içerisinde en yüksek puan alan hizmetlerden birisi. Hemşirelik çok saygı duyulması gereken bir meslek. Kurumlar geliştikçe hastalar çoğalıyor mu bunu anlamıyoruz. Evet, hastaneye yolu düşen vatandaşlarımızı sizlere emanet ediyoruz”

AYAZ: ZONGULDAK’TA DA GERÇEKTEN HEMŞİRE AÇIĞI MEVCUT

Hasta ve hasta yakınlarının sağlık çalışanları ve hemşirelere karşı yaptıkları fiziki ve sözlü şiddetin sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çeken Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Arife Ayaz ise yaptığı açıklamada, “Sorunlarımız çok, hemşirelik meslek olarak halkın sağlık sorunlarıyla entegre olduğumuz için o nedenle halkın sağlığını korumak adına da hep birlikte iyi bir bakım, önce hasta olmadan doğumdan ölüme kadar hemşiresiz bir sağlık hizmeti düşünülemez. Hastaneye yolu düşen vatandaşlardan lütfen rica ediyoruz. Sağlık çalışanlarına ve hemşirelere karşı yapılan şiddetten kaçınmalarını istiyoruz. Çünkü onların bize uyguladıkları fiziki veya sözel şiddet aslında kendi hastalıklarından çaldıkları zamanı çalmış oluyorlar. Yani biz bir an önce hastalarımıza müdahale etmemiz gerekirken hasta sahipleri ile vakit kaybediyoruz ve o kaybedilen vakit kendi hastasının vakti oluyor ve unutmasınlar. Biz de bu toplumda yaşayan birer bireyiz. Biz de ana kuzusuyuz, bizim de çocuklarımız var, ailemiz var. 7/24 hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da gerçekten hemşire açığı mevcut. Bir kişi 3 kişilik hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizden güler yüz bekleniyor ama biz de insanız. O nedenle özellikle hastalarımızdan nasıl sahiplerinden duyarlı olmalarını ve her türlü şiddete karşı da bizi korumalarını istiyoruz”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER