SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
Lokman Gül

CHP’DE BİR ŞEYLER Mİ OLACAK?

CHP’DE BİR ŞEYLER Mİ OLACAK?
Bu haber 11 Haziran 2019 - 16:49 'de eklendi ve 377 views kez görüntülendi.

CHP’nin duayenlerinden, sayıları şu an 50 kişiyi bulan eskiden il, ilçe, parti meclisi, Belediye meclisinde görev yapmış birçok kişi son 2-3 aydır kendi aralarında toplantılar yaparak, “CHP yeniden şaha nasıl kaldırırız” diyerek, “birlik ve beraberlik çerçevesinde, kişilerin değil, parti tüzüğüne bağlı, parti programına uygun, 6 ok ilkelerine bağlı, parti programının herkese açık, kişileri bir yere getirmek için partiyi kullanılmaktan uzak, önemli olan partinin ayarlarına geri dönen bir yapıyı sağlamak için” bir grup, eskiden CHP’nin birçok kademelerinde görev yapmış kişiler olarak başlattıkları toplantılar kamuoyunda ve şu anki teşkilatlarda ses getirdi.

Bu hareketin devam edeceğini yakın zamanda yapılacak toplantıda bu sayıların 100 kişiyi bulacağı dile getiriliyor.

Bu grubun CHP’nin şu anki durumundan en son olarak da, Belediye Başkanlığı seçimini nasıl kaybettiklerinin analizini yaparak yola çıktıkları, parti içi muhalefetlerin, parti içi hainliklerin, parti teşkilatlarının il, ilçe, gençlik kolları, kadın kollarının aktifliğinin “yok denecek kadar az” oluşunun, CHP’nin Zonguldak’taki başarısızlığının etkenlerinin bir kısmı olarak gördükleri il, ilçe teşkilatların genel merkezle temasları, milletvekilleri arasındaki kopuklukları, vekiller ve teşkilatlar arasındaki uyuşmazlıklara bir son veren, her zaman birlik, beraberliği ön planda tutan, parti tüzüğüne bağlı, kişileri değil, parti programını herkese açık bir CHP’yi inşa etmek için arkadaşlarla yola çıkılan bir toplantıdır diyorlar.

Bu hareketin devamı gelecektir.

Bu hareketin içindeki birçok insanın çalışma sonucunda “içimizden il ve ilçe başkanı çıkarmak için tüm CHP’lilerin çağrışımlarıyla” insanlar önümüzdeki seçimlerde gerek mahallelerdeki delege, ilçe ve belde seçimlerinde aktif olarak çalışmalar içinde olacaklarının sinyallerini verdiler.

Hareket içindeki görüştüğüm bazı insanların fikirleri bu yönde olduklarını dile getirdiler.

Tabi bu girişimcilerin hareketlerinden rahatsız olan ekip yok mu? Var.

Bu hareket bazı CHP’deki grupları hemen harekete geçirdi.

Hemen suni adaylar kamuoyuna lanse edilmeye başlandı bile.

Şu an CHP’de en az 5 grup var.

Mevcutlar, eski yeni vekil grupları, her zaman kazanan gruplar.

Sonuçta “şu”cular, şunlar, onlar, bunlar, bucular!

Bakalım CHP kazanacak mı? Yoksa kaybetmeye devam mı edecek!

CHP’de birileri yola çıktı, birlik beraberlik sevdasıyla diğer gruplar ne sevdasıyla.

Yakında meydanlarda görürüz.

Şu gerçek ki, çokbilmişler yine sahnenin en önünde olacağı kesin.

CHP’de yıpranmamış genç isimlere ihtiyaç var.

CHP tabanını kaybetmek üzere!

CHP’nin tüm teşkilatlarını, genel merkezi ayakta tutan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş politikası şu an CHP’nin artısı.

23 Haziran tüm ülkede CHP’nin aynası olacaktır.

***

MECLİS TOMBALA OLDU!

Pazartesi günü Zonguldak Belediye Meclis toplantısında tombala oldu.

CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın Milli Emlak Müdürlüğü’nden cüzi bir fiyatla kiraladığı, Oto Galericileri için olan yerin OTOZON Projesi adı altında aldığı arazideki, İmar Değişikliği talebine karşı hazırlıklı olan CHP’li Meclis üyeleri derslerine çok iyi çalışarak, karşılığında Meclis’e MHP’li Meclis üyeleriyle ittifak yaparak, su fiyatlarının yüzde 40 ucuzlatılmasının teklifini sundular ama AK Parti’li meclis üyelerinin tümünün oylarıyla su fiyatlarının yüzde 40 ucuzlatma teklifi ret olundu.

Bunun üzerine, CHP’li Meclis üyeleri meclisi terk ederek Meclisi boykot ettiler.

Sonra CHP’de Grup Başkan vekili Atınç Kayınova ve CHP il Başkanı bir basın toplantısıyla kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendirdi.

Atınç Kayınova tüm ayrıntıları basınla paylaştı.

CHP’nin Meclisi terk etmesini eleştirenler, bence yanlı, taraflı düşünüyorlar.

Mesele su fiyatları değil, mesele bazı tekliflerin, önergelerin apar topar İmar Değişikliğinin arkasındaki bazı bilinmeyen gerçekler.

Gerçi AK Parti, CHP ve MHP seçim bildirgelerinde suyu ucuzlatacaklarının sözünü vermişti.

CHP’de bunu koz olarak kullanarak önerge verdi. Ama AK Parti sözünde durmayarak ret etti.

CHP ve MHP halkın nezdinde kazandı.

AK Parti kaybetti.

Meclis çok şeylere gebe olacaktır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER