SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MURAT UZUN’DAN O HABERE TEPKİ

MURAT UZUN’DAN O HABERE TEPKİ
Bu haber 15 Haziran 2019 - 14:23 'de eklendi ve 119 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediyesi Başkanı vekili Murat Uzun yerel bir gazetenin internet sitesinde yer alan “Muhtarlara ahlaksız teklif” başlıklı habere sert tepki gösterdi.

Zonguldak Belediyesi’nde Muhtarlardan Sorumlu Daire Müdürü olarak görev yapan Kenan Şeref ve AK Parti’li iki meclis üyesinin de katıldığı toplantının yanlış aksettirildiğini ve o habere de kendisinin fotoğrafının konulmasına tepki gösteren, Belediye Başkan vekili Murat Uzun, o toplantıya katılmadığını ifade ederek, “Böyle bir basın anlayışı, böyle bir basın ahlakı olmaz.  Bu zihniyetteki habercilik topluma da zarar verir” dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Murat Uzun şunları söyledi:

“Biz Zonguldak Belediyesi olarak ilk seçildiğimiz andan itibaren muhtarlarımızla beraber koordinasyonu sağlayabilmek adına daire müdürlerimizden bir kişi Sayın Kenan Şeref’i muhtarlarımızla beraber yaptığımız toplantıda, koordinasyon sorumlusu olarak atadık Bir WhatsApp grubu oluşturduk,  ‘dağınıklığı ortadan kaldıralım her kesin talebi olacak, bunlar amacını rahat hızlı bir şekilde ulaşabilsin’ diye bir sistem üzerinde çalıştık ve bu şekilde yol almaya gayret ediyoruz. Zaman zaman hem Belediye meclis üyelerimizin, muhtarlarımızın katkısı ile beraber bu doğrultuda çalışmalara devam ederken,  rutin toplantı düzenledik. Bu toplantının amacı yine muhtarlarımızın sorunlarını, sıkıntılarını dinlemek, aksayan yönler olduğunu biliyoruz. Onlar da bize aksettiriyordu. ‘Onları nasıl çözebiliriz, ne yapmak lazım, nasıl geliştirmek lazım’ hem bunların tartışıldığı, hem taleplerin değerlendirildiği, hem de bu doğrultuda bazen talepleri olabiliyor, başka Belediyeler de bu konuda örnek yapıyor. Hangi siyasi partiye, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun eğer vatandaşlarımızdan bu yönde bir talep olursa seçmen iradesini sandığa yansıtmak üzere muhtarlarımıza ‘eğer size böyle bir talep geliyorsa biz de bu konuda destek olmaya çalışırız, sizin yükünüzü hafifletmek adına’ diye söylenen bundan ibaret ama basına tamamen çarpıtılarak ve muhtarların buna ilişkin tepki gösterdiğini, toplantıyı terk ettiğini ve en enteresanı bu toplantıyı benim başkanlığımda yapıldığını söyleyerek böyle bir haber yapılıyor. Benim bu toplantının içerisinde bırakın yakınından geçmişliğim yok. Bu rutin muhtarlardan sorumlu daire müdürümüzün, muhtarlarla yaptığı rutin bir toplantı. Belediye Meclis üyelerimiz de katkı vermek üzere iki arkadaşımız bu toplantıda yer aldı. Bütün durum bundan ibaret.  Bu insan onuru ile oynamaktır. Bir haberin başına ‘muhtarlara ahlaksız teklif’ yazıp, ondan sonra bunun yanına bir resmi koymak, ahlaksızlığın ta kendisidir. Böyle bir basın anlayışı, böyle bir basın ahlakı olmaz.  Bu zihniyetteki habercilik topluma da zarar verir. Kurumlara da zarar verir. Basına da zarar verir. Bu anlayıştan dönsünler, bize bir telefon açıp sorsunlar, ‘işin asıl nedir’ diye. Hiç bunları yapmadan, böyle bir haberi yapmak bu haberi okuyan insanlar benim için ne düşünür. Benim Belediyem için ne düşünür, muhtar için ne düşünür. İnsan bunu düşünmez mi? Allah aşkına” diyerek tepki gösterdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER