SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

RUS VE TÜRK İŞ İNSANLARI ZONGULDAK’TA BULUŞACAK

RUS VE TÜRK İŞ İNSANLARI ZONGULDAK’TA BULUŞACAK
Bu haber 17 Haziran 2019 - 17:16 'de eklendi ve 316 views kez görüntülendi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR, Genel Sekreter Muharrem SARIKAYA ve Ticaret Bakanı Başdanışmanı Cihat ALAGÖZ, Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Baştemsilcisi Aydar GAŞİGULLİN’i Ankara’da ziyaret ettiler.

Ziyarette , Filyos Limanı, Filyos Endüstri Bölgesi ve Serbest Bölge hakkında Gaşigullin’e bilgi verildi. Bununla birlikte Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde fizibilite raporları hazırlanan yatırım alanları anlatılarak fizibilite raporlarının birer örneği Gaşigullin’e sunuldu.

İlimiz Çaycuma İlçesinde 18 – 21 Temmuz 2019 Tarihleri arasında yapılacak olan ‘’ Batı Karadeniz Yapı ve Mobilya Fuarı’’ hakkında bilgi verilerek Rus İş İnsanları fuar’a davet edildi. Fuar Kapsamında Zonguldak İş İnsanları ile Rus iş İnsanlarının bir araya geleceği ‘’Batı Karadeniz Rus-Türk İş Buluşması’’ toplantısı yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıya Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Baştemsilcisi Aydar GAŞİGULLİN’le birlikte yirmi civarında iş insanı ile Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden İş İnsanları katılacak. Toplantıda Rusya’da İş İmkanları ile Türkiye’de İş İmkanları konuşulacak ve yüzyüze görüşmelerle iş bağlantıları kurulacak.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR; 25 Milyon Ton/Yıl Kapasiteli Filyos Liman Projesinin 2020 yılında tamamlanması , Filyos Endüstri Bölgesinin ise çelik ağırlıklı olarak çok yakında faaliyete geçmesi planlanıyor. Genişleme alanı ile birlikte yaklaşık 1.8000.000 m2’lik serbest bölge çalışmaları yürüyor. Çok yakın bir gelecekte Zonguldak Türkiye’nin Rusya’ya açılan en büyük kapısı olacak. Şimdiden Rus İş dünyası ile Batı Karadeniz İş dünyasını buluşturmak, geleceği planlamak istiyoruz. İlimiz Çaycuma İlçesinde 18 – 21 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak olan ‘’ Batı Karadeniz Yapı ve Mobilya Fuarı’’nı da bu anlamda bir fırsat olarak görüyoruz. Tüm üyelerimizi bu Fuar’a ve iş buluşmamıza katılmaya davet ediyorum dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER