SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

GÜMELİ PORSUĞU MAKETİ AÇILIŞI YAPILDI

GÜMELİ PORSUĞU MAKETİ AÇILIŞI YAPILDI
Bu haber 21 Haziran 2019 - 12:54 'de eklendi ve 192 views kez görüntülendi.

Alapıl’ya bağlı Gümeli Beldesi’nde bulunan 4115 yaşındaki Porsuk Ağacı’nın maketi Zonguldak Valilik binasına ön cephesine yapıldı.

Sanatçı Meyçem Ezengin tarafından İstanbul’da bulunan atölyesinde 10 aylık bir sürede yapılan Gümeli Porsuğu maketinde, Opak cam kullanılarak cam mozaik tekniği ile 24 plaka halinde gerçekleştirildi.

Gümeli Porsuğu maketinin açılışına, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan,  İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın yanı sıra çok sayıda daire müdürü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Dünyanın en yaşlı ağacı olan Gümeli Porsuğu maketinin açılışında Vali Erdoğan Bektaş sırasıyla ağacın yaşını tespit eden Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Ercan Oktan, Orman Mühendisi Sezgin Örmeci, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ve Gümeli Porsuğu maketini hazırlayan sanatçı Meyçem Ezengin kürsüye davet ederek, Gümeli Porsuğu’nun ortaya çıkması ile ilgili bilgiler verdiler.

Törende konuşan Vali Erdoğan Bektaş, Gümeli Porsuğu ağacının kalıcı olması gerektiğine dikkat çekerek, 4115 yıllık porsuk ağacının bulunuşu ve bu duruma getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmanın ardından, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Ercan Oktan ve maketi hazırlayan sanatçı Meyçem Ezengin’e teşekkür plaketi takdim etti.

Konuşmaların ardından, Zonguldak Valiliği ön cephesinde monte edilen Gümeli Porsuğu maketinin açılışı gerçekleştirildi ve törene katılanlar tarafından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER