SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DİZİ FİLM SENARYOSU YAZIYOR

DİZİ FİLM SENARYOSU YAZIYOR
Bu haber 25 Haziran 2019 - 17:17 'de eklendi ve 247 views kez görüntülendi.

Zonguldaklı bedensel engelli 29 yaşındaki Fatih Çebi, engelli olmasına rağmen tüm engelleri aşarak, 17 bölümden oluşan dizi film senaryosu hazırlıyor.

Yaklaşık bir yıl önce Zonguldak’ta özel bir televizyon kanalında canlı yayına katılarak, bonzai ve uyuşturucuya karşı savaş açtığı projesiyle Zonguldak halkının ve yetkililerin teveccühünü kazanan Fatih Çebi, 17 bölümden oluşan ve bomba etkisi yapacak projeyle Zonguldaklıların karşısına çıkıyor.

HÜRDÜŞÜN Gazetesi Sahibi Lokman Gül’e proje ile ilgili bilgiler veren, Bedensel engelli senarist Fatih Çebi, Zonguldak halkından da destek beklediğini ifade ederek şunları söyledi.

Dört arkadaşı ile birlikte yola çıkan ve projeyi canlandırmaya karar verdiklerini ifade eden Çebi, profesyonel bir kamera ve teknik desteklerle birlikte güzel bir projeyi hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

Bedensel engelli ve ortaokul mezunu olduğunu söyleyen genç senarist Fatih Çebi oldukça iddialı bir proje hazırladıklarını ve bu projenin ses getireceğine inandığını söyledi.

“Bu proje 17 bölümden oluşacak. Çok iddialıyım, yer yerinden oynayacak. Bu işi Zonguldak’ta biz yapacağız ve zor olanı başaracağız” diyen Fatih Çebi proje ve senaryonun hikayesi ile ilgili şunları belirtti.

“NE ZAMAN Kİ İŞ CİDDİYE BİNDİ HERKES BİR KENARA ÇEKİLDİ”

“Bundan yaklaşık 1 sene önce bir proje yaptık. Bir kısa film projesiydi. Zonguldak insanı bu projeyi tuttu.

Birçok arkadaşım, çevremdeki insanlar üzerimde baskı kurmuştu. Yaşadıklarını diziye çevir diye. Çok ısrar edilince ben de dedim ki bu yaşadıklarımı diziye çevireceğim. Senaryosunu yazdım, kurgusunu hazırladım. Senaryosu halen evde duruyor.

Ağabeylerimize gittik. Yer, mekân sorununu çözmek için onlardan yardım istedik. Yardım edeceklerini söylediler. Ama ne zaman ki iş ciddiye bindi herkes bir kenara çekildi. Ben de baktım bu işler hep böyle, ben de projeyi iptal ettim.

Ben 29 yaşında delikanlı adamım. Herkes bir anda desteğini çekti ama benim onlardan maddi bir beklentim yok. Çok şükür bu projeyi yapabilecek param var. Ben sadece manevi destek istemiştim aslında. Hepsi buydu.

Baktık böyle olmuyor, 4 kişiyle birlikte yola çıktım ve projeyi canlandırmaya karar verdik. Profesyonel kameramız da geliyor. Bu ekibi hemen söyleyeyim; Ayhan Doğan, Berat Cıbır, Ulaş Çontuk ve Tuhan Gedik. Biz bu işi başarırız diyoruz” dedi.

“TOPLUMUN KANAYAN YARASINA PARMAK BASTIK”

Daha önce hazırladıkları bir proje ile uyuşturucu ve bonzaiye karşı savaş açtıklarını ve ses getiren bir proje olduğunu ifade eden Fatih Çebi, “Daha önce bir projemiz vardı. Projemizde bonzaiye karşı savaş açmıştık. Hazırladığımız o filmde uyuşturucuya, bonzaiye savaş açmıştık. Gerçekten ses getiren bir proje oldu.

ElmazTV’den bir ağabeyim aradı. Müsaade edersem bu projeyi haber yapmak istediğini söyledi. Bu film haber olduktan sonra inşaların bana bakışları çok değişti. Toplumun kanayan yarasına parmak bastık çünkü.

Yeni projemizi de Allah’ın izniyle başaracağız. Muhtemelen kış aylarında çekimlerine başlayacağız. O zamana kadar senaryosundan teknik alt yapısına kadar birçok hazırlığı da tamamlamış olacağız” diye konuştu.

“BU İŞİ ZONGULDAK’TA BİZ YAPACAĞIZ VE ZOR OLANI BAŞARACAĞIZ”

17 bölümden oluşacak projenin iddialı bir proje olduğunu belirten Fatih Çebi, maddi destek beklemediğini sadece teşekkür beklediğini ifade ederek,  “İnsanlardan da devletimizden de tek beklediğimiz sadece bir teşekkür olacaktır.

Bu proje 17 bölümden oluşacak. Çok iddialıyım, yer yerinden oynayacak. Bu işi Zonguldak’ta biz yapacağız ve zor olanı başaracağız.

Ben doğuştan engelliyim. Projenin yapımcısı da benim, yönetmenliğini de ben yapacağım. Bu projeyi okuduğum bazı kitap ve izlediğim bazı dizilerden esinlenerek yazmaya karar verdim. Projemde güzel ülkemde olan bitenleri yazmayı düşündüm. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, başımızdan eksik etmesin” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER