SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KOZLU HALKI SORUYOR?

KOZLU HALKI SORUYOR?
Bu haber 16 Temmuz 2019 - 15:56 'de eklendi ve 98 views kez görüntülendi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Kozlu Belediye Başkanlığı’nı AK Parti’den Ali Bektaş kazandı.

Ali Bektaş bu seçimi kazandı ama koltuğa oturduğuna da her halde bin pişman olmuştur.

Ali Bektaş seçimlerden önce birlikte çalışacağı, Belediye meclis listesini kendisine yaptırmadılar. Başta ilçe başkanı ve bazı güçler Ali Bektaş’a diretme bir liste sundular.

Koltuğa oturdu, birileri çıktı geçmiş AK Parti’li Belediye Başkanı ve bazı müteahhitler hakkında birçok yolsuzluk iddialarında bulundular.

Belediye’ye son 3 ayda, bazı müteahhitlerce kesilen faturaların bedelinden çok miktarda kesildiği ve birilerine belediyenin paraları peşkeş çekildiği iddiaları, yeni seçilen Belediye meclisinden ve belediyedeki bazı yetkililerce eski Belediye Başkanı ve bazı kişilerin yaptıkları icraatlarla  ilgili Araştırma Komisyonu kurup Kerim Yılmaz’ın başkanlığı dönemindeki son 3 ayda yapılan işler, kesilen faturalarla  ilgili bazı müteahhit ve işadamları hakkında usulsüzlüklerin olduğu iddiasıyla raporların hazırlandığı ve Belediye başkanı Ali Bektaş’a sunduklarını, AK Parti yeni seçilen bir Belediye meclis  üyesi  tarafından bir gazetede  kamuoyuna beyanatı var.

Kozlu Belediyesi’nde her geçen gün yeni şaibeler, pis kokular ortaya çıkmaya devam ediyor.

KOZLULU VATANDAŞLAR ALİ BEKTAŞ’A SORUYOR.

1-Kerim Yılmaz başkanlık döneminin son 3 ayında Belediyeye kesilen faturalar hangi firmalar, hangi müteahhitler kesmiştir?

2-Kesilen faturaların meblağlarında anormallik ve şaibeler var mı?

3-Kerim Yılmaz döneminin son 3 ayında belediyeye en fazla faturayı kim kesti?

4-Son 3 ay içinde belediyeye kesilen şirkete ait fatura sahibi kişi bugün AK Parti’li Belediye meclisinde bulunuyor mu?

5-31 Mart’tan sonra yeni belediye döneminde doğrudan temin ihaleler yapıldı mı, yapıldıysa işleri aynı firma mı aldı.

Bu firma ile acaba bir Belediye meclis üyesi bağlantılı mı?

6-Şu an Kozlu’da belediyenin çöp toplama işini yapan firmanın Kozlu’da  depoladığı çöpü doğrudan temin ihaleyle  taşımasını Kozlu’dan Sapça’ya hangi firma yapıyor?

7-Bu firmanın ismini kamuoyu merak ediyor.

AK Parti’li bir belediye meclis üyesinin birkaç kamyonu, bu firmada çöp taşımak için kiralık olarak çalışıyor mu?

8-5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 28. Maddesine göre;  Başkan ve meclis üyeleri görev süresi içerisinde direk veya dolaylı olarak belediye ile ticari ilişkide bulunamaz.

9-Bu durumda AK Parti’de bir meclis üyesi beyzade kendi ağzından kamuoyuna kendi araçlarını, belediyeye iş yapan firmaya kiraladığını açık açık Yeni Adım Gazetesi’nde beyan etmiştir.

10- Depolanan çöpü Sapça’ya taşımasını yapan firma kimin? Ya da meclis üyesinin bu firmayla ortaklığı var mı? Çünkü bu meclis üyesi beyzade …giller şirketine çok yerler tahsis ederek, binalar yaptırmış, birçok daire sahibi oldu mu?

11-AK Parti Kozlu ilçe başkanlığı bu işlerin neresinde? 31 Mart seçimlerinde belediye meclis üyeliği için birçok iş adamı müracaat etmiş, tercih edilmeyip “namlı, sanlı” vatandaşı neyin karşılığı AK parti meclis üyesi yaptırmıştır.

Diyet borcu mu?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER