SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YEŞİL; “MADENCİNİN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ”

YEŞİL; “MADENCİNİN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ”
Bu haber 16 Temmuz 2019 - 15:42 'de eklendi ve 82 views kez görüntülendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hüseyin Kolçak ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir,  tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İş Sağlığı, Güvenliği Eğitim Daire Başkanlığı’na bağlı Baştarla Eğitim tesislerinde eğitim gören yeni maden işçilerini ziyaret etti.

Görevli olması nedeniyle Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız’ın katılamadığı ziyarette, özellikle yeraltı maden işletmelerinde maden işçilerinin eğitiminin önemine dikkat çeken GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri yeni madencilere hayırlı olsun dileğinde bulundular.

Hakan Yeşil, eğitim alan madencilere hitaben şöyle konuştu; “Hepinize hayırlı olsun. Biraz geç de olsa mesaiye başladınız. Zor bir meslek seçtiniz. Geciken bir sürecin sonunda eğitimlere başladınız.

Burada aldığınız eğitimlerde eğitimcilerimizi can kulağı ile dinleyiniz. Tecrübeli arkadaşlarımızın sizlere verdikleri eğitim özellikle yeraltında size lazım olacak.

Sizler de Genel Maden İşçileri Sendikası’nın üyesisiniz. Şu anda Kurumda çalışan arkadaşlarımızla aynı haklara sahipsiniz.

Bu kursları tamamladıktan sonra bölgelerinize gideceksiniz. Temsilci, Baştemsilci, Şube Yöneticilerimiz ve biz Genel Merkez Yöneticilerine her türlü sıkıntınızı bildiriniz. Doğru bilgileri bizlerden ve işyerinizdeki amirlerinizden alabilirsiniz. 73 yıllık büyük bir sendikayız. Birliğimiz,  beraberliğimiz, yeraltında çok zorlu şartlarda çalışmamızdan gelir. Artık sizler de bu mücadelenin içinde olacaksınız.

Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfımız var. Bu vakfa üye olmanızı istiyoruz. Vakfımız maden işçisi arkadaşlarımızın çocuklarına eğitim bursu sağlıyor. Bu dönem yaklaşık 800 arkadaşımızın çocuğu bu burstan yararlanıyor.

Tekrar hayırlı olsun diyorum, Allah kazasız-belasız çalışmalar nasip etsin”.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER