SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK “DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” İÇİN MADENCİ ANITI’NDA BULUŞTU

ZONGULDAK “DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” İÇİN MADENCİ ANITI’NDA BULUŞTU
Bu haber 16 Temmuz 2019 - 15:40 'de eklendi ve 84 views kez görüntülendi.

Hain Darbe girişiminin 3’ncü yıldönümü, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Zonguldak’ta anma programı ve etkinlikler düzenledi.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Zonguldak protokolü ile yüzlerce vatandaş İstasyon Caddesi’nden başlayıp, Madenci Anıtı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerine; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan,  MHP il Başkanı Varol Demirköse, Saadet Partisi il Başkanı Sadık Kar,  Türkiye Taşkömürleri Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar il Müdürü Kemal Gümrükçü, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Pelin Ayşe Yağız, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel başkanı Hakan Yeşil, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ın yanı sıra Belde Belediye başkanları, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk Bayraklarıyla Madenci Anıtı’na kadar yürüyen protokol ve vatandaşlar, Madenci Anıtı’nda şehitlerimiz için Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşımız okundu. Ardından da;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşmasını, alanda kurulan ekrandan canlı olarak izledi.

ALAN: KAHRAMAN MİLLETİMİZ TARAFINDAN DARBE GİRİŞİMİ BÜYÜK BİR KARARLILIKLA ENGELLENDİ

Türk milletinin, hain darbe girişimi karşısındaki kararlı direnişiyle dış aktörlerin oyununu da bozduğunu belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada şunları ifade etti.

“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı teşebbüs edilen hain darbe girişiminin üzerinden tam 3 yıl geçti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Kahraman Milletimiz tarafından darbe girişimi büyük bir kararlılıkla engellendi. Aziz Milletimiz, tüm dünyaya örnek bir şekilde, darbe girişiminin karşısında durmuş ve vatanını cani pahasına korumuştur. Halkımız, darbecilere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini haykırmış, günlerce meydanlarda nöbet tutmuş ve milli iradeye sahip çıkmasını bilmiştir. Hainlere karşı, bir an bile düşünmeden kurşuna yürüyen, gözünü kırpmadan göğsünü siper eden bu memleketin aziz evlatları, genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir. Şüheda ile yoğrulmuş böyle bir vatan parçası, dünyanın hiçbir yerinde yoktur. İşte, 15 Temmuz bize şunu gösterdi; bu millet vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşan necip bir millettir ki; bu millet cesur bir millettir, bu millet kahraman bir millettir. Türk Milleti, hain darbe girişimi karşısındaki kararlı direnişiyle dış aktörlerin oyununu da bozmuştur. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; ‘Milletimiz meydanı darbecilere bırakmamış, tarihi bir duruş sergilemiştir” dedi.

ERDOĞAN: MİLLETİMİZLE NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı konuşmada, “Gerçekten çok büyük bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Bütün bunlar bize bir şey gösteriyor. Biz çok riskli ve özel bir toprakta yaşıyoruz. Bizim üzerimizde neredeyse hesabı olmayan kimse kalmadı. Bu yapının başka gerekçeli, başka hesapları, başka sahipleri var. Başkalarının bu topraklarda bir planı var. Ama ne oldu 40 yıllık hazırlık 4 saatte bitti. Bu millet başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere polis, asker hepimiz bir bütün olarak kadını, yaşlısı, genci, çoluğu çocuğu gözetmeksizin sokaklara çıktı milletimizle ne kadar övünsek azdır” diye ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından, şehitlerimiz için dualar okundu. Ardından da;  sanatçı Talha Bora Öge ve grup yürüyüş sahne aldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER