SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ BEKTAŞ, BASIN BAYRAMINI KUTLADI

VALİ BEKTAŞ, BASIN BAYRAMINI KUTLADI
Bu haber 23 Temmuz 2019 - 16:08 'de eklendi ve 79 views kez görüntülendi.

Zonguldak Vali’si Erdoğan Bektaş 24 Temmuz Basından Sansürün kaldırılışının 111. Yıldönümü ve basın bayramı ile ilgili mesaj yayımladı.

“Doğru ve tarafsız haberlerle bilgilendirilen kamuoyunun sorunlara duyarlı yaklaşması ve demokrasimizin güçlenmesine katkısı büyüktür” diyen Vali Erdoğan Bektaş, mesajında şu ifadelere yer verdi.

‘’Doğru, tarafsız ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi olan basın; haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı, demokrasimizin yaşaması ve gelişmesini sağlayan en temel kurumlarımızdan birisi olmuştur.

Doğru ve tarafsız haberlerle bilgilendirilen kamuoyunun sorunlara duyarlı yaklaşması ve demokrasimizin güçlenmesine katkısı büyüktür.  Türk basınının da basında sansürün kaldırılışından sonra geçen süreçte toplumsal yaşantımızdaki etkinliği hızla artmış, ülkemizde ihtiyaç duyulan temel hak ve özgürlüklerin korunup kullanılmasında önemli katkıları olmuştur.

Toplumu aydınlatıp haber verme, aksayan hususları dile getirme,  gerekiyorsa eleştirme, toplumsal bilinci güçlendirme gibi sorumlulukları bulunan basının yerine getirdiği bu önemli kamusal göreviyle sağduyulu, toplumsal sorunlara duyarlı bir kamuoyunun oluşması yönündeki sorumluluklarını da hassasiyetle yerine getirdiği görülmektedir.

Basınımızın toplumsal hayatımızda var olan yeri ve güvenilirliğinin devam etmesi; tarafsız, objektif, doğru, basın meslek esaslarına bağlı, kişilik haklarına saygılı bir habercilik anlayışının her daim benimsenmesi ile mümkün olabilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü olan bu günde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor,  basınımıza çalışmalarında başarılar, çalışanlarına kolaylıklar diliyorum.”dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER