SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR!

KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR!
Bu haber 07 Ağustos 2019 - 18:29 'de eklendi ve 100 views kez görüntülendi.

Son 22 sene Zonguldak ekonomisine büyük katkı sağlayan, Rusya ve Ukrayna’ya çalışan Ro-Ro taşımacılığı, Rusya krizi ve Zonguldak tır parkı alanındaki yerin cami yapımı ihracat ve ithalat tırlarının depolama ve bekleme alanlarının olmaması, dolayısıyla 22 seneye yakın bir zamandır çalışan Ro-Ro gemilerinin bazılarının İstanbul Haydarpaşa ve yeni açılan Karasu limanına gitmeleri, o limanlarda hem bürokrasi, hem Oda yetkilileri, hem liman yetkililerinin Zonguldak’ta başta bazı bürokrat, Ticaret ve Sanayi Odası, Gümrük yetkililerinin duyarsızlığı, katı tutumlarından dolayı gemi sahipleri ve birçok şirketlerin Zonguldak’tan kaçmasına neden oldu.

22 senedir Cenk Denizcilik’in de 3 gemi ile Zonguldak’ta çalışırken, şimdi tek bir gemi ile çalışır duruma geldi.

Bakanlığın yurt dışına giden, gelen gümrük kapılarındaki ihracat ve ithalat yapan tırlara uygulanan ucuz mazot uygulamasını Bakanlığın izin vermesine rağmen, girişimde bulunan Ticaret ve Sanayi Odası ne hikmetse bir türlü Zonguldak limanına hala ucuz mazot uygulamasını bir türlü getiremedi.

Bakanlık ve dolayısıyla TTK, Ticaret ve Sanayi Odası’na ucuz mazot uygulamak için yer tahsisi ve izni çoktan verdi. Eğer ihracatçı ve ithalatçı tırlara ucuz mazot uygulaması yapılırsa Zonguldak’tan kaçan birçok firmaların Zonguldak limanına geri döneceği tahmin ediliyor.

Birçok lüzumsuz konularda direten Ticaret ve Sanayi Odası büyük gelir getirmesine rağmen, Zonguldak ekonomisine geçmiş dönemlerde 30-40 milyon dolar katkı sağlayan Ro-Ro taşımacılığını ve Zonguldak limanının sorunlarına acaba niye bu kadar duyarsız davranıyor.

Yağ var, un var acaba niye helva yapılmıyor! Bu şehirde yalnızca birilerinin sorunları yok. Zonguldak için altın yumurtlayan Ro-Ro’ları Zonguldak’tan birçoğunu kaçırdı bari elimizdekilerin kıymetini bilelim.

Sayın Valimizden bu konuda Zonguldak esnafı, acenteler ve Ro-Ro sahipleri destek bekliyor.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın programında eğer ucuz mazot uygulaması yoksa yapacak. Birçok girişimci bu ilin yetkilileri vardır, başta milletvekilleri, siyasetçiler ve Ticaret Odası başkanından duyarlılık bekliyor bu şehir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER