SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

‘KİMLERE RANT SAĞLADINIZ?’

‘KİMLERE RANT SAĞLADINIZ?’
Bu haber 27 Ağustos 2019 - 17:15 'de eklendi ve 151 views kez görüntülendi.

Kozlu Belediye meclis üyesi Celal Murat Birinci geçtiğimiz haftaki HÜRDÜŞÜN’de yayınlanan, Kozlu Belediyesi’ndeki çarpıcı iddialarına bu hafta da devam etti.

CHP’li Kozlu Belediye meclis üyesi Celal Murat Birinci’nin açıklamaları şu şekilde:

“31 Mart yerel seçimlerinden sonra Kozlu seçmeni Ali Bektaş’ı AK Parti’den Belediye Başkanı, ben dahil 15 kişiyi de ayrı partilerden Belediye meclis üyeliğine seçti.

Başkan ve meclisin görevi; ilçesi ve halkına hizmet etmektir. Ben CHP’den Belediye meclis üyesi olduktan sonra ticari hayatımı sonlandırdım. Bundan sonra da ticaretle uğraşmayacağım. Bundan sonra benim görevim Kozlu halkına hizmet etmek olacaktır.

Şimdi Başkan Ali Bektaş’a soruyorum;

1-Başkan Ali Bektaş Kozlu halkı ve Kozlu için yapılacak işlerde, hizmette biz Belediye meclisine niye bilgi vermiyor?

2-Ulusal medyada 3-4 gündür meteorolojinin bilgisi doğrultusunda Zonguldak ilinde sel uyarıları yapılmasına rağmen, hiçbir tedbir alınmadı. Rögarlar menfezlere niye bir önlem aldırmadın ve Kozlu’ya sel suları ile çamurların gelmesiyle esnafı perişan ettin. Biraz geçmişe dönersek, eski icraatların.

3-2009-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı döneminde, Belediyenin taşınmaz gayrimenkullerini yaklaşık 100 milyona yakın paralara satışlar yaptın. Bugünün parasıyla 200-300 milyon. Peki, sen bu kadar paralarla hangi yatırımları yaptın. Aksine Belediyeyi yanlış yatırımlarla borç batağına sürükledin.

4-O zamanda Belediyece yapılan İller Bankası kredili ve Belediye bütçesi ile yapılan ihalelerin tamamına yakınında iş bitmediği halde iş teslimi yapılarak, Belediyeyi zarara uğratıp yandaş müteahhitler para kazandı mı?

5-Yukarıda bahsedilen, yapılan yanlışlıklar, sahil projesi yaptın AQuaparkın arkasındaki dolma çuvalların bir dalga ile patlaması ve bunun belediyeye maliyeti kaç milyon lira. Birçok parke döşemelerindeki yanlışlıklar, belediyeyi milyonlarca lira zarara uğratırken kimler, hangi müteahhitler  rant sağladı?

6-O döneme ait tüm ihaleler kontrol edilip,  incelenmeli. Hangi müteahhitlere, hangi işler doğrudan teminle işler verilip, kimler para kazandı?

7-2010 yılında bir Belediye Meclisi üyesi (M.B) bir ihaleye fesat karıştırdığından hakkında dava açıldı ve 50 ay ceza aldı, cezasını çekti.

8-2009-2014 yılları arasında yandaş bazı müteahhitlerin hem belediyeye iş yaptı, hem de belediyenin bazı gayrimenkullerini değerlerinin çok altında aldılar.  Bu yerleri aldıktan sonra ne hikmetse imarları  3-5 kat iken 10-15 katlara, yeşili alanların ticari alanlara açıp belediyeyi milyonlarca  lira zarara  kimler uğrattı.

9-Eskiden bir Belediye meclis üyesi K.K’nın arsası yüzde 40 kullanımlı, 3 katlı imarlı imarlı iken bu şahıs, bu meclis üyesi bir müteahhide imarı artırılarak B.L.8 daha sonra imarı kaç kat artırılarak bu Belediye meclis üyesi K.K. rant sağlamadı mı?

10-Her dönem ne hikmetse Kozlu Belediyesi’nde meclis üyelerinden bazıları, bazı taşeron müteahhitler kullanarak ticari faaliyetlerine belediye ile dolaylı olarak devam ediyorlar. Bu meclisteki, meclis üyelerinin bazı yerlerin 5 kat olan imarlar 10-15 katlara çıkıyor ve kimlere rant sağlanıyor?

11-Bu düzenlemeleri, yeni imarları geçmişe dönük rantlara göre değil, şimdi belirlediğiniz 5 kat üzerinden şu anki nüfusa göre yapılmalı. Eskiden alınan şaibeli imarların akıbetleri ne olacak?

Duyumlara göre bazı imarların başkanın kendi yetkisine göre bir meclis üyesinin yerinin imarı kaç katlara(18 kata mı) çıkacak acaba?

Geçen haftaki sel felaketinde Zonguldak ve Kozlu halkına bu yaşanan afetten dolayı geçmiş olsun der, Allah’tan can kaybının olmaması bizim en büyük tesellimiz olmuştur. Tüm halkımıza geçmiş olsun”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER