SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

‘ZONGULDAK’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK’

‘ZONGULDAK’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK’
Bu haber 27 Ağustos 2019 - 17:33 'de eklendi ve 80 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, çalışmalar ve projelerle ilgili açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Zonguldak’a gelen TOKİ yetkilileri ile birlikte hayata geçecek projelerin detaylarını görüştüklerini, sahada incelemeler yaptıklarını ve projelerin son aşamaya geldiğini ve yakın bir zamanda da Lavuar alanı başta olmak üzeri birçok proje için kazma vurulacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, 3 Mart seçimlerinde Zonguldak halkına verdikleri sözleri yerine getireceklerini kaydederek, “Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, çok kısa zaman içeresinde değişikliği çok net görecektir dedi.

“ZONGULDAK’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK, MUAZZAM DERECEDE PROJELER HAZIRLANIYOR”

Seçim öncesinde söz verdikleri projeleri yerine getireceklerini ve TOKİ yetkilileriyle birlikte bu konuda bir çalışma yaptıklarını belirten Alan, “Biz göreve geldiğimizden bu yana hep dediğimiz gibi artık büyük düşünmek zorundayız.  Bütüncül düşünmek zorundayız. Mastır planlar yapmak zorundayız, hem kentsel dönüşüm anlamında, hem ulaşım mastır planından tutun da şehrimizi 20-30 sene sonrasını düşünecek şekilde organize ve dizayn etmemiz gerekiyor. O yüzden de projeler anlamında çok hassas davranıyoruz. Çok irdeliyoruz. Çünkü hepsi birbirine bağlı. Dere ıslahından tutun da, köprü altı esnafının durumundan, Lavuar alanı, millet bahçesi, liman arkasından kesintisiz bir sahil yürüyüş yoluna kadar hepsini bir bütüncül düşünüyoruz. Hepsi birbirine bağlantılı şeyler olduğu için günü kurtaralım tarzı göstermelik işlerden ziyade biz yapacağımız projeleri zaten son haline getirmeye çalışıyoruz. Bunların da son haline geldikten sonra kamuoyu ile paylaşıp TOKİ eliyle ihalelere çıkıp bir an önce inşallah kazma vurmak istiyoruz. Çünkü biz bunların sözünü seçim sürecinde vatandaşlarımıza vermiştik. Vatandaşların da hoşuna giden projelerdi ve Zonguldak’ın çehresini değiştirecek kültüründen, sanatına, endüstriyel mirasa kadar bunları göz önüne çıkaracak projelerimiz de olacak, sosyal donatı anlamında biliyorsunuz ağırlıklı olarak sosyal donatılara önem vermiştik, insanlarımızın bizden talepleri buydu. Biz de insanlarımızın bizden talepleri olan bu tip mekanların artırılması gerekiyor. İnsanlarımızın denizle bağını daha da artırmamız gerekiyor.  Perşembe günü TOKİ yetkilileri buradaydı. Sahada keşifler yaptık artık yavaş yavaş projelerin sonlarına doğru getiriyoruz. Çok güzel projeler olacağına ben adım gibi eminim. İnanın bittiği zaman Zonguldak’ın çehresini değiştirecek, muazzam derecede projeler hazırlanıyor. Biz de bizim tarafımızdan eklenmesi gereken, ya da seçim zamanı vaat ettiğimiz şeyleri ekliyoruz. Çok ince eleyip sık dokuyoruz ama inşallah Zonguldak projelerle beraber hakikaten üzerindeki şu kara toprağı atacak, artık insanlarımızın yüzü gülecek benim tek isteğim bu. 7’den 70’e siyasi görüşü ne olursa olsun artık vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak zorundayız. Zaman hızlı geçiyor, 5 ayı bitirdik ama bu 5 ay sırf bunların hazırlıklarıyla geçti. Tabi vatandaş haklı olarak bir an önce bu şehrin değişmesini istiyor haklı. Onlar da artık yeni bir Belediye Başkanı, yeni bir anlayışın geldiğini artık bir an önce bunun sokakta görülmesini istiyor. Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, çok kısa zaman içeresinde değişikliği çok net görecektir.” şeklinde konuştu.

“ASFALT BİZİM ÖNCELİĞİMİZ

Daha önce ertelenen asfalt ihalesinin Pazartesi günü yeniden yapılması ile birlikte öncelikli olan mahallelerde asfalt yapılacağını ifade eden Alan, “Bugün asfalt ihalemiz yapıldı. Biliyorsunuz daha önce ertelenmişti. İnşallah alan arkadaşımızla yarından sonra çağıracağız. Zonguldak’ımız için hayırlı olsun diyeceğiz. Onlar için de hayırlı olur. Zonguldak’ımız için hayırlı olur. Asfalt bizim önceliğimiz biliyorsunuz. İnşallah bir an önce özellikle 4 mahallenin ana yollarına başlamak kaydıyla Ekim sonuna kadar hava el verdiği sürece yapmamız gereken yerleri bir an önce bitirip, geri kalan bölümleri de inşallah tamamlayacağız” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER