SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“AZİZ MİLLETİMİZİN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 97’İNCİ YILDÖNÜMÜNÜ CAN-I GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.”

“AZİZ MİLLETİMİZİN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 97’İNCİ YILDÖNÜMÜNÜ CAN-I GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.”
Bu haber 29 Ağustos 2019 - 17:22 'de eklendi ve 97 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle, yazılı bir açıklama yaptı. Aziz Milletimizin istiklal ve istikbali uğruna verdiği destansı mücadele sonucunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında, 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtulduğunu ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

“30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, Yüce Milletimizin sarılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtulmuş, milletimiz bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına inancımız sonsuzdur. Ülkemizin birliğine, dirliğine ve bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan saldırılar, Aziz Milletimizin geçmişinden aldığı ilham ve şehitlerimizin bıraktığı mukaddes emanet bilincinin idrakiyle yok edilmiş, milli birlik ve kardeşlik şuuru doğrultusunda bağımsız yaşama azim ve kararlılığı bir kez daha tescillenmiştir. Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’inci yıldönümünü can-ı gönülden kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER