SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZEKİ TOSUN GAZETECİLER BASIN BAYRAMINI KUTLADI

ZEKİ TOSUN GAZETECİLER BASIN BAYRAMINI KUTLADI
Bu haber 21 Ekim 2019 - 17:43 'de eklendi ve 98 views kez görüntülendi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Gazeteci, kalemi ile toplumu kin ve tahrike sürüklememeli; düşünce özgürlüğü, kişilere yönelik ağır itham ve iftiralarda bulunmak anlamına asla gelmemelidir. Gerçek gazeteci, toplum yararını gözeten ve koruyandır.” ifadesini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gazetecilik; bilgi, birikim ve yeteneğin harmanlandığı kutsal mesleklerin başında gelmektedir. Gelişen ve değişen dünyanın en büyük ihtiyaçlarından olan iletişim, haberleşme ve toplumsal duyarlılığı yansıtan düşünceler, gazetecilerin eleğinden geçerek bizlere aktarılmaktadır. Halkın doğrudan bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi adına büyük emekler sarf eden gazeteciler, kimi zaman oldukça riskli ve zor şartlar altında görevlerini icra etmektedirler.”

Kamu yararına yönelik hizmetlerini gerçekleştiren gazetecilerin, yerelden genele sosyal, kültürel, ekonomik gelişime katkı sağlamak suretiyle Türkiye’nin büyümesine ve kalkınmasına doğrudan katkı sunduğuna işaret eden Tosun, şunları kaydetti:

“Toplumun gözü kulağı, sesi olan; vatandaşlarımızın haber alma hakları adına cefakarca, fedakarca çalışan basın mensuplarımız aynı zamanda demokrasimizin ve ifade hürriyetinin vazgeçilmez bir unsurudur. Ancak bu özgürlüğün ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastı kesinlikle olmamalıdır. Gazeteci, kalemi ile toplumu kin ve tahrike sürüklememeli; düşünce özgürlüğü, kişilere yönelik ağır itham ve iftiralarda bulunmak anlamına gelmemelidir.

Gerçek gazeteci, toplum yararını gözeten ve koruyandır. Bu duygu ve düşüncelerle; Zonguldak’ımızın değerli basını başta olmak üzere, ülkemizin menfaatleri, milletimizin çıkarları doğrultusunda gerçeklerin peşinden koşarak, toplumu aydınlatan tüm gazetecilerin 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlar, kendilerine başarılı bir meslek hayatı dilerim.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER