SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

Bu haber 20 Kasım 2019 - 17:45 'de eklendi ve 65 views kez görüntülendi.

CHP’de bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri mahallelere sandık kurularak delege seçimleri yapılacak.

Merkez ilçe başkanlığına aday olacak kişiler de şimdiden mahallelerde liste peşindeler.

Eski milletvekilleri, eski il ve ilçe başkanları ve mevcut milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın desteklediği ekipler iş başında. Amaç önce Merkez ilçe başkanlığı, sonra il başkanlığı olursa da milletvekilliği.

Bakıyorsun, her bir köşede, ofislerde bir ekip kulis yapıyor. Her mahallede delege listesi peşinde. Yetmedi, gece alkol masasında kulis ve listeler yapılıyor.

CHP’de şu an 4 grup görülüyor. Ayrı ayrı listeler yapılıyor, seçimden sonra bu grupların kaçı bir araya gelir, geleceği kesin de önce bir olup sonra satışlar da olacak, o da kesin. Matbaaya basıma giden listeler ve ayrı ayrı ceplerde değişik listeler çıkarıp, beraber olan dostlarına kazık atanları da göreceğiz.

Geçmiş dönemde olmuştu. O ekip şimdi yine meydanlarda şu an Merkez ilçe başkanlığı için bayanların savaşı gibi gözükse de sürpriz aday çıkabilir. Genç partiye ihanet etmemiş bir isim olabilir, delegelerin ve grupların durumuna göre.

Şu an 4 grup var gibi gözüküyor.

1-Akşamları alkol masasına oturup liste yapan grup.

2-Şovenistliği her zaman hortlatan grup.

3-31 Mart seçimlerinde “CHP’ye oy vermeyin” diyerek kapı kapı dolaşan birçok CHP’liyi telefonla arayan, partilerine ihanet eden grup.

4-Zamanında “CHP kaybetsin” diyen, seçimlerde DSP’den aday çıkarıp şimdi CHP’den liste yapıp Merkez ilçe ve il başkanlığına talip olan grup.

CHP’de işler karışık. Pazar gününden sonra bugün birbirlerine rakip bazı gruplar, delege seçimlerinden sonra çıkan tabloya göre bazı gruplar illaki bir araya gelecektir. Şu an 4 mahallede delegeleri alan ipi göğüsler. Çünkü delegenin yüzde 50’sini teşkil ediyor. “Delege seçimleri var” diye Zonguldak’a işi olmasına rağmen gelemeyen CHP’liler de var. “Özel işim var” diye bugün Zonguldak’a gelen CHP eski milletvekili Harun Akın da var.

Harun Akın’a karşı olan grup, “Harun Akın, Ebru Uzun’a destek için geldi” diyenler de meydanlarda.

Oysa ben biliyorum; Harun Akın bankada bir işi için geldi ve bugün de şehirden ayrılacağını biliyoruz.

Mahallelerde sandıkların kurulması demek demokrasinin bir örneğidir. Üye ve delege hür iradesiyle oy kullanacak, istediği kişiye oy verecek.

Pazar günü akşamı kimin ekipleri kazandı belli olacak. Ama ondan sonra kimler bir araya gelecek, o çok önemli.

Dostlar, düşman. Düşmanlar da bir anda dost olabilirler. Cumartesi ve Pazar günü yavruların, Pazar gününden sonra da dinazorların savaşı başlayacak.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER