SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK ŞEHRİ VE VEKİLLER UYUMA, RO-RO’YA SAHİP ÇIK!

ZONGULDAK ŞEHRİ VE VEKİLLER UYUMA, RO-RO’YA SAHİP ÇIK!
Bu haber 22 Kasım 2019 - 16:43 'de eklendi ve 791 views kez görüntülendi.

Cenk Denizciliğin yeni aldığı CENK-M gemisi Zonguldak limanına geldi.

23 seneden beri Zonguldak-Ukrayna Ro-Ro taşımacılığı yapan Cenk Denizcilik şirketi yeni aldığı CENK-M isimli gemisini Zonguldak limanına getirerek, Zonguldak-Ukrayna hattında çalıştırmak için ilk seferine başlayacak.

Senelerce Zonguldak limanından Ukrayna’ya Ro-Ro taşımacılığı yapan ve birçok firmanın Zonguldak limanından ayrılarak başka limanlara gitmesine rağmen, Cenk Denizcilik sahibi Atilla Yener ve oğlu Yiğit Yener Zonguldak limanını terk etmeyen tek Ro-Ro Gemi Şirketi olarak 23 senedir hizmet ediyor.

Son zamanlarda İstanbul Haydarpaşa ve Karasu’daki limanların vergisiz ve ÖTV’siz tırlara verilen mazot olayını hayata geçirince, birçok ihracat ve ithalat yapan firmalar o limanlara kayınca Zonguldak limanı adeta sahipsiz kaldı ve firmalar Zonguldak limanından İstanbul ve Karasu limanlarına gidince, haliyle Cenk Denizciliğin ekonomik açıdan bir hayli sekte vurunca, Cenk Denizcilik Zonguldak limanından, Karasu limanına gitmek için hazırlık yapmaya başlamıştı.

Zonguldak’taki limana ÖTV ve vergisiz mazot getirmek için limandaki birçok işletmeci, Ticaret ve Sanayi Odası uğraş verirken, ne hikmetse Zonguldak şehri ile Zonguldak milletvekilleri hala uyuyor.

2017 yılında ilgili Bakanlık ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan genelge Zonguldak limanında neden uygulanmıyor?

Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın vereceği bir izinle Zonguldak limanına ÖTV’siz ve vergisiz mazot tankları konulacağı ve Zonguldak limanı eski günlerine döneceği, dolayısıyla Zonguldak esnafına da ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacağı belirtilirken, tüm Zonguldak halkının, milletvekillerinin, siyasilerin, esnafların ve sivil toplum örgütlerinin bu projeye sahip çıkılması bekleniyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER