SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KIR: KADINLAR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

KIR: KADINLAR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ
Bu haber 25 Kasım 2019 - 16:33 'de eklendi ve 105 views kez görüntülendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yaptı.

Parti binasında yapılan açıklamaya CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve partililer katıldı.

CHP il Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, “Geçen 25 Kasım’dan bu yana bu topraklara kadına yönelik şiddet maalesef artarak devam etti. Cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlendi. Kadın cinayetleri politiktir. Onlar eşit değilsiniz dedikçe bizlerin emeği yağmalanıyor. Bunlar da yetmezmiş gibi nafaka hakkımız kısıtlanacak. Biz eşitiz ve varız. Bir kişi daha eksilmeden mücadelemize devam edeceğiz. Şiddete tacize tecavüze uğrayan kadınlar için mücadele edeceğiz. İyi hal indirimlerine artık son verilmesine, ücretsiz tıbbi destek yapılması için, kadın sığınma evlerin artırılması, kadın erkek arasında yaşanan ücret eşitsizliğinin giderilmesini talep ediyoruz. Kısaca biz yaşamak istiyoruz. Biz eşitsizliğin fıtratından diyenlere, sokakta kahkaha atmamızı iffetsizlik sayanlara karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz yolumuz uzun.” dedi.

Merve Kır, açıklamalarını Emine Bulut’un “ölmek istemiyorum” sözlerini hatırlatarak sonlandırırken, Gazipaşa Caddesi üzerinde ellerinde pankart ve dövizlerle kadına yöneliş şiddete dikkat çektiler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER