SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

PARTİLERDE GÜÇLERİN SAVAŞI BAŞLADI

PARTİLERDE GÜÇLERİN SAVAŞI BAŞLADI
Bu haber 17 Aralık 2019 - 16:59 'de eklendi ve 82 views kez görüntülendi.

Siyasi partilerde güçlerin savaşı başladı.

AK Parti ve CHP’de ilçe ve il başkanlığı seçimleri için ilk adım olan ilçe başkanlığını belirleyici olarak mahalle ve merkez köylerde delege seçimleri yapıldı.

Şimdi ilçe başkanlığı seçimleri başlayacak.

CHP’de tüm ilçelerde ve merkez ilçe seçim takvimleri belli oldu. AK Parti’de henüz ilçe başkanlığı seçim takvimi belli olmadı. MHP ve İYİ Parti’de henüz bir hareketlilik yok. Bu iki partide de Ocak veyahut Şubat ayından sonra başlayacağı konuşuluyor.

Peki, partilerdeki son durum ne?

***

AK PARTİ

AK Parti geçen hafta merkez ve merkeze bağlı belde ve tüm ilçelerde delege seçimleri tek liste halinde yapıldı. Fazla bir gürültü olmadan delege seçimleri bitti. Şimdi hedef merkez ilçe başkanlığı ve tüm ilçe başkanları seçimlerini yapmak.

Kozlu ve Alaplı delege seçimleri ilçe başkanlarının istifa etmelerinden dolayı yapılmadı. Boşalan ilçe başkanlığı için de genel merkez den atanacak isimler bekleniyor. İlçe başkanı olacak kişi de kesinlikle seçimde de aynı isimler, Kozlu ve Alaplı’da ilçe başkanı olacak isimler olacaktır.

Başka ilçelerden istifa edecek olan var mıdır veya yeni yapılacak seçimlerde başkanlardan değişecek olur mu? Bence olur beklenenler de var ama bazı ilçe başkanlarından son bir aydır Ankara’da genel merkezde  karargah kurduğu, işini garantiye almadıkça Ankara’dan döneceği de yok gibi.

AK Parti gerek merkez ilçe ve  diğer ilçelerde seçime tek liste olarak gideceği kesin.

AK Parti’de ancak merak edilen Merkez ilçe başkanı ve il başkanı kim olacak? Senaryolar her gün konuşuluyor.

Ankara’ya gidip gelenler mi, özellikle Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri akşamları  Kozlu’daki Özsüt’te toplanıp kulis yapan vekilinden, ilçede yöneticilik yapan, kurumlardan araç kiralama işleri, adrese teslim alan mı. AK Parti’de eskiden yönetimde olanlar mı, bazı belediye başkanları mı, şovenistliği her zaman önde tutan medyasından, iş adamlarına kadar birçok partili kulislerde görünüşte mevcut ilçe başkanının yanında görünüp, başka adaylar peşinde koşanlar.

Tabi sonuçta genel merkezin bileceği ve son sözü de genel merkez söyleyecek.

Sonuçta CHP’nin kalesinde 10 sene sonra 31 Mart’ta Belediye başkanlığını geri almasında özveri ile çalışan bir merkez ilçe başkanı ve il başkanı var.  AK Parti’de bazı gruplar ilçe başkanına karşı “il başkanı ile beraber devam edelim” diyor. Bazı gruplar “ilçe başkanı kalsın”, il başkanını değiştirmenin peşindeler.

Sonuç ahde vefa mı yoksa dün dündür demenin zamanı mı!

***

CHP’DE SON DURUM

CHP’de delege seçimleri bitti ama delege seçimlerinden sonra oynanan oyunlar.

Oyunu oynayan başrol oyuncu senaryoyu ortaya koyan ve oynanan oyunun son perdesindeki acıklı mı, yoksa zaferle mi bitti.

İşte bunu acaba kaç tane izleyici ve oyuncular biliyor.

Ben şöyle bir hatırlatma yapmak isterim;

Ben siyaseti biliyorsam, bazı kişileri de tanıyorsam, benim teşhisim yüzde 90 doğrudur.

Hani delege seçimlerinde bazı aday adaylarının isimleri gündemdeydi ya, Kırmızı liste, Mavi liste, Beyaz liste gruplarının lider durumundakiler şu adayın arkasında, şu bu adayın arkasında bazı vekillerin isimleri geçiyordu ya dikkat edildi ise seçimlerde hiçbir vekil Zonguldak’a gelmedi ve “vekillerin bazıları hiçbir adayın arkasında yok” deniliyordu. Bahçelievler delege seçimleri oldu 3 liste seçime girdi. Kırmızı liste kazandı gözüktü diğer listeden bir kişi veya kişiler öyle bir senaryo hazırladılar ki, şeytanın aklına bile gelmez. Tuttular hiçbir dayanağı olmadan eften, püften notlarla bir itiraz dilekçesi, birkaç imza ile genel merkeze getirdiler ve seçimi iptal ettirdiler. Ne oldu biliyor musunuz köşeye çekildiler avlarını beklemeye başladılar.

Hani ortalıkta gözükmeyen vekil veya vekiller kimsenin destekçisi olmayan vekil veya vekiller Zonguldak’tan sicimin iptalinin, iptalini istemek için genel merkeze inandırıcı belgelerle gelince işte çok beklenen final sahnesi birden ortaya çıktı ve seçimin geçerliliği genel merkez tarafından Zonguldak’a bildirildi.

Kim yaptı bu hamleyi! Ortalıkta gözükmeyen bazı vekil veya vekiller var ya tuzağa düştüler.

Senaryoyu ortaya koyan oyuncu ve figüranlar kenardan sinsi sinsi gülerek zaferlerine gülüyorlar.

Şimdi anladınız mı bu filmin başlangıcıyla sonunu kim kazandı.

“Görülmeyen kahraman siyaseti iyi bilen, hem de çok iyi bilen siyaseti uzun zaman yapan ve ben siyasetin duayeniyim” diyenlere ders veren akıllı kişileri değil, CHP’yi düşünen kendini değil toplumu, Zonguldak’ı düşünen bir CHP’li.

İşte CHP Zonguldak’ta böyle düşünen insanlarla bir yere gelir.

İlçe başkanlığı seçimi için görülen 4 aday var.

Bir kişi hariç diğer adaylar için çok şeyler söyleniyor.

Hele hele kongre salonunda çok kötü şeyler olabilir.

Söz alanla delegelerden bazıları 31 Mart seçimlerinde olan bitenleri, seçimi niye kaybettiklerini, kimlerin seçimlerde partilerine çalışmadıklarını, oy vermediklerini, kimlere, kimlerin telefonla “oyu CHP’ye değil, AK Parti’ye ver” diyenleri kongre salonunda konuşma kürsüsünde söz alıp soranlar çıkabilir.

Bu yazımı eğer o filmin senaryosunu yazan ve oynayanlar okursa çok güleceklerinden eminim.

Eskici dükkanından alınanlar da illaki bir kusur vardır.

Her zaman yeniler makbuldür.

***

GÜNÜN DUASI

Mallarınızı zekatla koruyunuz.

Hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz.

Belaları dua ile karşılayıp savınız.

Rabbim sen hepimizin zorluklarını kolaylaştır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER