SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAKAN SÖZ VERDİ!

BAKAN SÖZ VERDİ!
Bu haber 24 Aralık 2019 - 17:31 'de eklendi ve 90 views kez görüntülendi.

Bakanlar Kurulu’nun 2017 yılında onayladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı; ihraç malı taşıyan araçlara ÖTV’siz motorin tesliminde istisna kapsamında 7/4 2018 tarihli 30384 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan genelgede, ihracat ve ithalat yapılan limanlarda, ihracat ve ithalat yapan araçlara ÖTV’siz, vergisiz motorin uygulama kapsamındaki iller arasındaki Zonguldak ne hikmetse Bakanlığa müracaat edilmesine rağmen Pendik, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Yalova ve Zonguldak olmasına rağmen, Zonguldak limanına verilmedi.

Şu an 15 il ve ilçede ÖTV’siz motorin uygulaması  bulunurken, Zonguldak limanına izin verilmemesi sonucu Zonguldak limanından ihracat ve ithalat trafiği geçen yıllara göre çok düştü.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, geçtiğimiz Cuma günü Zonguldak’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na konuyu iletti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, Cumartesi günü ilimize gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a konuyu anlattı.

Bakan Pekcan da, konuyu gündeme getireceğini, gerekli adımı başkanla beraber Ankara’da ilgili Bakanlık olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşeceğini ve sorunu çözüme kavuşturacağının sözünü verdi.

AK Parti il Başkanı Zeki Tosun da, sorunun çözülmemesi durumunda Perşembe günü Ankara’da yapılacak toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Zonguldak limanı ile ilgili ÖTV’siz motorin konusunu anlatacağını söyledi.

Yılan hikayesine dönen, ÖTV’siz mazot konusunu çözmek için uzun zamandır uğraş veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve AK Parti il Başkanı Zeki Tosun’u kimler engelliyor?

BAKAN PEKCAN RO-RO İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Cumartesi günü ZTSO’nun kuruluşunun 100. Yılı töreninde yaptığı konuşmada, Zonguldak’ta Ro-Ro taşımacılığı ile ilgili şunları söylemişti.

“Zonguldak’ın lojistik potansiyeline başkanım da değindiler, gerçekten çok önemli ve coğrafi konumu açısından da çok önemli bir potansiyel barındırmakta. Biz de bakanlık olarak bu potansiyeli ön plana çıkarmakta kararlıyız. 2018 yılında 363 Ro-Ro seferi gerçekleşmiş, Zonguldak’tan gidiş-dönüş, 2019’da 266. Biraz düşme var inşallah bu rakamı da artıralım. Biz 2020 yılında 180 günlük eylem planında ihracatımız için alternatif güzergah ve mod çalışmaları ve ihracatta lojistik haritası üzerinde bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Memnuniyetle Zonguldak’la bir işbirliği yapıp ön plana çıkarmak isteriz. Zonguldak bu alanda çok önemli bir rol üstlenebilir. Özellikle Karadeniz’e komşu ve çevre ülkelerin ticaretinde ciddi artış sağlayabiliriz. Biliyorsunuz Rusya’da Gelencik limanını tamirata aldılar. Bizim çıkışlarımızda biraz sıkıntı var. Ro-Ro seferlerinin artırılmasıyla biz de gerek Rusya ile gerek Ukrayna ile gerekli görüşmeleri yaparız. Bu projelere beraber adım atabiliriz. Sizlerden gelecek her türlü proje teklifini ve önerilerinize de titizlikle çalışıp size geri döneceğiz. Biz Zonguldak’ın yanındayız” demişti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER