SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

Bu haber 30 Aralık 2019 - 16:08 'de eklendi ve 88 views kez görüntülendi.

2019 yılının son günü…2020 yılını büyük umutlar ve en güzel dileklerimizle karşılıyoruz.

2019 yılı ülkemiz ve Zonguldak açısından pek de parlak bir yıl olmadı.

2019 yılına Zonguldak genelinden bakacak olursak;

31 Mart yerel seçimleri yapıldı. Kimi kazandı, kimi kaybetti. Zonguldak Belediyesi’ni 10 yıl sonra AK Parti kazandı.

Büyük umutlarla beklediğimiz yatırım ve hizmetleri henüz alamadık. Sadece mahalle ve Gazipaşa Caddesi asfalta kavuştu. Diğer projeler, yatırımlar 2020 yılına kaldı.

Ekonomik ve sosyal açıdan Zonguldak’ta da 2019 yılı beklenildiği gibi olmadı.

2020 YILINDAN BEKLENTİLERİMİZ!

2019 yılını geride bırakırken;

2020 yılından umutlu bekleyişlerimiz var elbet.

*Öncelikle Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na işçi alınıp, üretim artırılarak, Türkiye’nin ihtiyacı olan kömür üretimi Zonguldak’tan karşılansın.

*Yıllardır yılan hikayesine dönen Lavuar alanı, “yalan” olmaktan çıksın, “Karaelmas Kent Park” olarak halkın kullanımına açılsın.

*Millet Bahçesi, Kızlar Plajı, Kapuz Tersane plajı yapılsın, Zonguldak’ın çehresi değişsin.

*Termik elektrik santralleri doğayı ve çevreyi kirletmesin, sağlıklı bir çevrede yaşayalım.

* Mithatpaşa Tüneli açılsın, Gazipaşa Caddesi’ndeki tır, kamyon, harç mikserleri gibi ağır tonajlı araçlardan kurtulalım, Gazipaşa trafiği rahat bir nefes alsın.

*Kentsel dönüşüm yapılsın, Zonguldak görsel güzellikler kazansın.

*Yıllardır bir türlü ıslah edilmeyen Asma ve Çaydamar dereleri ıslah edilsin. Zonguldak’ın deresi artık siyah akmasın, berrak bir görünüm kazansın. Eskişehir Porsuk, Afyonkarahisar Akarca ve Kastamonu dereleri gibi güzel bir görünüm kazansın.

*Zonguldak limanındaki kapasite artırılsın, Ro-Ro seferleri ile Zonguldak’a ekonomik girdi sağlansın.

*Zonguldak Kömürspor’a sahip çıkılsın, kalıcı gelir sağlansın.

*AK Parti ve CHP Zonguldak milletvekilleri başta olmak üzere, ilin Valisi, Belediye Başkanları, bürokratları, yatırımcı daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, iş insanları, sanayiciler, esnaflar bir bütünlük oluşturup, el birliği ile “Zonguldak’ı şaha kaldıracak” yatırımların kazandırılması için “Zonguldaklılık bilinci” ile topyekün “2020 yılının Zonguldak’ın gelişen, kalkınan” bir yıl olması için ortak hareket edilsin.

*Bu şehrin yönetenlerinden, atanmışlarından seçilmişlerine herkesin kış uykusundan bir an önce çıkıp, şehrin sorunları için laf üretmek yerine, çözüm üretsinler.

*Her ne kadar “umutsuz” olsak da, 2020 yılına “umutla” bakmak istiyoruz.

2020 yılı ülkemiz ve Zonguldak için; gelişen, kalkınan, hiçbir sorunu kalmayan, insanların mutlu, huzurlu, sağlıklı bir ortamda yaşayacağı bir yıl olması dileği ile herkesin yeni yılı kutlu olsun.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER