SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YENİ HASTANE 2020’DE BİTECEK

YENİ HASTANE 2020’DE BİTECEK
Bu haber 06 Ocak 2020 - 18:09 'de eklendi ve 102 views kez görüntülendi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin Site’deki ek binası acil servisinin kısa süre önce başlayan tadilat çalışmaları tamamlanıp modern bir görünümle yeniden hizmete girmesi dolayısıyla AK Parti heyeti tarafından açılışı gerçekleştirildi.

Ardından da; Atatürk Devlet Hastanesi binası yanında yapımına başlanan 400 yataklı hastanenin inşaatında incelemelerde bulundular.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun,  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tosun ile birlikte Atatürk Devlet Hastanesi Site ek binasının yenilenen Acil Servisin açılışını gerçekleştirip, incelemelerde bulundular.

Atatürk Devlet Hastanesi Site ek binası Acil Servis Ünitesinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, şunları söyledi:

TÜRKMEN:  YATAK SAYISI PROBLEMİ ZONGULDAK’TA OLMAYACAK

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, acil servisin yapımına ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Hizmet veren destek olan başta buranın çalışanları Başhekimleri, Sağlık Müdürümüz olmak üzere hepsine teşekkür ediyoruz. Burası tarihi bir hastanedir. Güzel hizmetler vermiştir. Gelmiş geçmiş olup hizmet veren kimler varsa, hayatını kaybedenlere rahmet, kalanlara sağlık diliyoruz. Allah şifayı en erken zamanda seri olarak bu güzel yerlerde hastalarımıza şifa nasip eylesin diye dua ediyoruz. Yeni hastanemizde karşıda yapılıyor. İnşallah ora da yapıldıktan sonra sağlık problemi ve yatak sayısı problemi Zonguldak’ta olmayacak. Daha modern, insanımıza yakışır bir sağlık hizmeti alacak ve bu vesileyle tekrar burada emeği geçen tüm başta Sağlık Müdürümüz olmak üzere Baş Hekimlerimize hepsini doktorlarımıza tüm sağlık personelimize hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İnşallah hep birlikte Ülkemizden yöremize Zonguldak’ımıza hizmet edeceğiz” dedi.

TOSUN:  İNŞALLAH BÖLGEYE YAKIŞAN BİR HASTANE OLACAK

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun, ek binanın 1923 yılında açılan Cumhuriyetin ilk hastanesi olduğunu belirterek: “Göreve geldiğimiz 5 sene içerisinde hastanemizin çatısından su tesisatına kadar hep birlikte yeniledik. Yenilenen acilin 3’te 2 parasını devlet kanalı 3’te 1 parasını özel sektör bağışlarıyla tamamladık. Acil Servisimizin yanında hastanemizin üst katını da tamamen yeniledik. Hastanenin altyapısı doğalgazından su tesisatına kadar hepsi yenilendi bir tek poliklinik tarafı kaldı. Hastane binamızda istediğimiz değişikliği yapamıyoruz. Çünkü hastane tescilli bina ancak onarım yapabiliyoruz. İnşallah bölgeye yakışan bir hastane olacak. Allah kimseye hastalık vermesin. Hastanemizin yatak sayısı 160 acilde üç tane müşade odamız bir tane acil müdahale odamız acil müdahale içinde bir yatağımız var.” diye konuştu.

UÇAR:  GÜZEL VE DONANIMLI ACİL İLE HASTANE OLMUŞ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da yaptığı konuşmada, “Küçük dokunuşlarla insanları çok mutlu edebileceğiniz birtakım projeler var. Burada gördük ki, çok büyük bir proje yapılmış ve emek verilmiş. Emeği geçen ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Güzel ve donanımlı acil ile hastane olmuş. Hastanemizin koruma altında olması ve müdahale anlamında da kısıtlı olması münasebetiyle güzel bir mekan olmuş. Şehrimize hayırlı olsun” şeklinde ifade etti.

ÇOLAKOĞLU:  SAĞLIK SEKTÖRÜNE NE KADAR ÖNEM VERDİĞİMİZİ HERKES BİLİYOR

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise, “Hastanemizde yenilenen acil servis ve odalarımızın açılışını yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Devletimizden ve bağışçılarımızdan Allah razı olsun. AK Parti iktidarı olarak sağlık sektörüne ne kadar önem verdiğimizi herkes biliyor. Biz halkımızın ihtiyacı olan ve halkımızın layık olduğu sağlık hizmetini vatandaşımıza vermekle mükellefiz. İl Sağlık Müdürümüz ve Başhekimimizin gayretleriyle hastanemize çok güzel bir mekan kazandırdılar. Bölgemize hayırlı olsun. İnşallah burada güzel hizmetler vererek halkımızı sağlığına kavuşturacağız”  dedi.

TOSUN:  ZONGULDAK’TA SAĞLIK PROBLEMİ DİYE BİR ŞEY KALMAYACAK

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da konuşmasında, “Cumhuriyetin ilk hastanesi olan Atatürk Devlet Hastanesinin acilinin yenilenmesiyle ilgili buradayız. Emeği geçen İl Sağlık Müdürümüze, başhekimimize ve destek veren kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir yer olmuş burada güzel hizmetler verecek bütün çalışanlarımıza, başhekimlerimize, hemşirelerimize, doktorlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah Zonguldak’taki sağlık hizmetleri yeni hastanemizde hizmete girdikten sonra daha da güzel olacak. İnşallah en kısa zamanda 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanemizde bitecek ve Zonguldak’ta sağlık problemi diye bir şey kalmayacak.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

AK PARTİ HEYETİ YENİ HASTANE İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun,  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tosun inşaat çalışmaları devam eden 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundular.

TÜRKMEN:  HASTANEMİZİ BELİRLENEN SÜREDEN ERKEN BİTİRME İHTİMALİMİZ YÜKSEK

400 yataklı yeni hastane inşaatını inceleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, hastanenin 2020 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını belirterek, “Hastane inşaatımızın yaklaşık yüzde 65’i bitiyor. Hastane inşaatımızın herhangi bir sıkıntısı yok ve süratle devam ediyor. Hastane inşaatında şu anda yaklaşık 60 kişi çalışıyor. Hastanemizi belirlenen süreden erken bitirme ihtimalimiz yüksek. Sağlık Bakanımız geldiği zaman burada müteahhitten bir söz almıştı. İnşallah 2020 yılının sonunda hastane inşaatımızı bitirmiş olacağız. Aslında hastanenin bitme süresi uzun ama biz bunu erkene çekmek istiyoruz. Hastanenin otopark sorunu yok ama hastaneye gelen kişiler ile hasta ziyaretine gelenlerin daha rahat ortamda oturabilmeleri için daha geniş bir alanda hizmet verilmesinin derdindeyiz. Bu sorunu nasıl çözeceğimize toplumla birlikte karar verip birlikte yapacağız ama en güzelini yapmaya gayret ediyoruz. Kız Meslek Lisesi taşınır, Yayla Ortaokulu taşınır, TTK lojmanları taşınabilir bunu oturup şehirle konuşacağız. Bizim illa da şu olacak dediğimiz bir şey yok. Bu konuda inatlaşmanın, polemik haline getirmenin gereği yok. Şehrimizin artık polemiklere ayıracak zamanı yok. Bu şehir için daha fazla ne yapabilirizi birlikte oturup konuşmalıyız. Bunun siyaseti, muhalefeti olmaz. Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi parti yetkilileri, buradaki bürokrasimiz neye gerek duyuyorsa, doğrusu ne ise biz onu yapacağız, bizim yapacak çok işimiz var. İnsanımızı rahat ettirecek, Zonguldak’ı daha yaşanabilecek şehir haline getirecek bir sürü projelerimiz var. Bizim küçük işlerle uğraşacak vaktimiz yok” diye konuştu.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner ise, hastane inşaatının yüzde 65’inin tamamlandığını 2020 yılı sonunda bitirmeyi planladıklarını ifade etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER