SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

GRİP SALGINI… HASTANELER DOLDU TAŞTI!

GRİP SALGINI… HASTANELER DOLDU TAŞTI!
Bu haber 14 Ocak 2020 - 16:34 'de eklendi ve 102 views kez görüntülendi.

Kış mevsimi itibariyle hava koşullarının değişken seyretmesi nedeniyle, son günlerde Zonguldak’ta da grip salgını ile birlikte hastaneler dolup taşıyor.

Özellikle çocukların grip hastalığına yakalanması sonucu, Çocuk Hastalıkları ve Kadın Doğum Hastanesi’ne grip nedeniyle başvuranların sayıları hızla artıyor.

Çocuk Hastalıkları ve Kadın Doğum Hastanesi’ne grip şikayeti ile gelen hastaları tedavi etmek için doktorlar, hemşireler tam kapasite ile görev yapıyor.

Çocuk Hastalıkları ve Kadın Doğum Hastanesi’nde 8 çocuk doktoru, çocuk cerrahı, psikolog, hemşire ve tüm personel artan grip şikayetleri nedeniyle hastaneye gelen hasta çocukların sağlığına kavuşması konusunda yüz akıyla çıkıyor.

İddialara göre; çok ağır bir grip olduğu belirtilen Influenza ismi verilen bir grip salgını olduğu söyleniyor.

Hastanedeki 8 çocuk doktorunun günde en az 200’den fazla hastaya baktığı, acil hemşirelerin ise hiç boş kalmadıkları, gece bile acil servisin hem doktor, hem de hemşire takviyesiyle tam kapasite ile hizmet vermek için yoğun çaba sarf ettikleri belirtiliyor.

Grip salgını nedeniyle, doktorların günde yüzlerce hastaya baktıkları gözlenirken, Çocuk Hastalıkları ve Kadın Doğum Hastanesi’nde görev yapan tüm doktor, hemşire ve sağlık personelleri grip salgını nedeniyle artan yoğunluk konusunda başarı ile sağlık hizmeti veriyor.

Öte yandan; Grip salgını nedeniyle Çocuk Hastalıkları ve Kadın Doğum Hastanesi acil serviste yetersiz kalan yatak sayısı nedeniyle, hastanenin ikinci katında bulunan bazı odalarda da hastaları muayene ettikleri belirtiliyor.

Havaların değişken seyretmesi nedeniyle grip salgının beklenen bir durum olduğunu belirten uzmanlar, gribe yakalanan hastaların Aile Hekimliği’ne başvurmaları halinde gerekli tedavilerin yapılabileceğini hatırlatırken, halkın büyük çoğunluğunun öncelikle hastanelerin acil servislerini tercihi ettikleri ve yoğunluğun da bundan kaynaklandığını ifade ediyorlar.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER