SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

CHP KONGRESİNDEN ALINTILAR

CHP KONGRESİNDEN ALINTILAR
Bu haber 21 Ocak 2020 - 17:44 'de eklendi ve 135 views kez görüntülendi.

CHP Zonguldak Merkez ilçe Başkanlığı kongresi 19 Ocak Pazar günü yapıldı.

4 adayla kongre salonuna gidildi ve birinci senaryo devreye girdi.

Bahattin Arı, “Ben devrimciyim” dedi.

Yani, “CHP’li değilim” demek istedi. Rakibi Osman Zaimoğlu için “DYP’den geldi. Onun adaylığına karşıyım” deyip adaylıktan çekildi.

Bu film önceden tertiplenmiş bir senaryo, bana göre gerçekten CHP karışık bir parti.

Hayatta iktidar olmayı istemeyen bir parti.

Ana muhalefet partisi olmak CHP’nin sanki tüzüğünde var mış gibi kongredeki tutumu ile hiçbir zaman Zonguldak’ta CHP örgütlerinde ne huzur, ne de birlik, beraberlik olur.

Merkez ilçe Başkanlığını bir dönem önce CHP Merkez ilçe Başkanlığı’nı yapan Ebru Uzun kazandı.

Seçimde yarış bence adil bir yarış oldu ama kongre salonunda yapılan konuşmalarda, konuşmacıların, delegelerin gerek eski milletvekili Harun Akın’a ve mevcut milletvekillerine bazı tepkileri oldu.

Ebru Uzun, Sevgi Alay ve Osman Zaimoğlu CHP ve Cumhuriyet üzerinden konuşmaları, birbirlerine sataşmalarda bulunmamaları delegeler arasında olumlu karşılanırken, eski il başkanı Halil Furat ile Harun Akın arasındaki sataşma kongrede gündeme damgasını vurdu.

Kongrede bence ikinci nokta çok önemli ve kayda değerdi.

31 Mart yerel seçiminin gerçeklerini ve CHP’nin 31 Mart’taki Zonguldak Belediye Başkanlığı’nı nasıl kaybettiğinin özetini anlatıyordu.

Birincisi; eski il Başkanı Halil Furat’ın konuşması sırasında; “Ben de 31 Mart seçimlerinde Şenol Şanal’ın adaylığına karşı çıktım, olmaz dedim ama aday yapılınca ben ve ekibim adayımız Şenol Şanal ile seçim boyunca gece gündüz demeden, CHP kazansın diye çalışırken, Harun Akın, Ebru Uzun ve ekibi neredeydi.  Balıkesir Burhaniye ve başka illerde gezerken, Ebru hanım Zonguldak yerine Karabük, Yenice, Gökçebey seçimlerindeydi. Partilerine bunlar ihanet ettiler ve CHP Zonguldak’ta Belediyeyi AK Parti’ye verdi, benim içim yanıyor” dedi.

Bence konuşmaların içinde gerçeklere noktayı koyan bir konuşmaydı.

Halil Furat ve Şenol Şanal’a cevap vermek isteyen Harun Akın’ın konuşmasındaki en önemli bir cümle ki, bence milletvekilliği ve il başkanlığı yapmış bir insan nasıl böyle bir hata yapabilir, ben anlamadım.

Şöyle dedi Sayın Akın;

“Beni kimse çağırmadı. Ben başka vilayetlerde çalıştım. Beni kaç kez aday Şenol Şanal görüşmek için aradı. En son Ankara’da benden randevu istedi, ben de Şenol Şanal ile Ankara’da bir restoran veya bir kafede 10 dakika görüştüm, bir fotoğraf çekmek istedi. Ben çektirmedim” dedi.

Ben hayret ettim. Acaba Sayın vekil Harun Akın niye Şenol Şanal ile görüşmesinin tescillenmesine karşı çıktı. Acaba taraftarlarına “Şenol Şanal ile birlikteyiz” mesajı vermek istemedi mi?

O zaman Halil Furat’ın söylediklerini kabul etmek zorunda.

Harun Akın, “Şenol Şanal’ın benimle ve Genel merkezde birileriyle fotoğraf çektireceğine gidip çalışsaydı” demesi de ayrı bir gaftır. Akın ayrıca, “Ben 2014’de aday oldum, 2019’da aday olmadım” dedi.

Şenol Şanal’ın konuşması tam bir fiyasko.

Seçim kaybetti, gerçekler yerine Haberal ailesini aklamaya çalıştı. Hiç gerek yoktu.

31 Mart seçimlerinde gerek mevcut CHP’li belediyedeki dairelerde bazı kişilerin hainlikleri, saboteleri partisinin aleyhine olup AK Parti’ye çalışanları delegelere söyleseydi belki kendi ekibinin desteklediği aday Sevgi Alay’a faydası olurdu.

CHP 31 Mart seçimlerine 10 gün kala bir yerde Şenol Şanal ve milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İYİ Parti il Başkanı Yavuz Erkmen ve seçim komitesindeki bazı CHP’liler bir toplantı yapmışlardı.

Birileri Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve aday Şenol Şanal ile son yapılan anketle beraber seçimin kaybedileceğini defalarca söylendi.

O toplantıda kavga çıktı. Şenol Şanal toplantıyı terk etti gitti, geldi.

Sonuç o zaman da sıfırdı, şimdi de aynı sonuç sıfır.

CHP’de bazı insanlar da şu hastalık yine baş gösterdi.

“Efendim yok, şu, bu CHP’li değil, başka partiden gelmiş, adaylığını kabullenemeyiz.

Hey beyzadeler;

Sizler yüzde 20-22’lerde olan oyunuzu nasıl yüzde 30-40’lara çıkarmayı düşünüyorsunuz.

Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Çaycuma’da Bülent Kantarcı’nın oylarını sizler CHP’nin oyumu sanıyorsunuz.

Bu adayların geçmişlerine bir bakın.

Tabanları hangi partiden gelme.

Bu zihniyet CHP’de her zaman yerinde saymaya devam eder.

CHP Zonguldak Merkez ilçe kongresi bitti

Şimdi il başkanlığı kongresi için birilerinin önü kapandı, birilerinin önü açılmak üzerine şimdi bakalım hangi senaryolar piyasaya çıkacak.

Kimler as, kimler figüran olacak!

Ha; şu gerçekte yakında Zonguldak sinemalarında.

Bundan sonra Zonguldak CHP Belediye meclisinde birlik beraberliğin olacağını sanmıyorum.

Her oylamada, “çekimserlik, hastalık, meclise gelmeme” hastalığı başlar.

Malum; kış mevsimi domuz gribi salgın vaka.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER