SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAHÇELİEVLER İLKOKULU YIKILIYOR!

BAHÇELİEVLER İLKOKULU YIKILIYOR!
Bu haber 28 Ocak 2020 - 17:02 'de eklendi ve 854 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ın en eski ve eğitim-öğretim alanında başarılara imza atan Bahçelievler İlkokulu için yıkım kararı alındığı öğrenildi.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı eğitim faaliyetine devam etmesi için geçen yıl okulda boya badana ve çeşitli bakım ve onarım işlemleri de yapıldığı belirtiliyor.

Yıkım kararı alınan, Bahçelievler ilkokulu ikinci eğitim döneminde Dr. Derviş Nihat Arkat ilkokulunda eğitim faaliyetini sürdürecek.

Bahçelievler ilkokulunun ikince dönem eğitim faaliyetine Dr. Derviş Nihat Arkat ilkokulunda devam edecek olması bazı sorunları da gündeme getiriyor.

Başta, Bahçelievler İlkokulu çevresinde trafik sorunu hat safhaya ulaşacağı için öğrenci ve veliler şimdiden endişelerini dile getiriyor.

Bazı veliler;  “Bahçelievler ilkokulunun boşaltılması kararı çıktı. İkinci dönemin başlaması ile birlikte Bahçelievler İlkokulu ile Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu aynı binada ikili öğretime başlayacaklar. Her iki okulda da yaklaşık 800’er civarında öğrenci bulunmakta olup öğlen Dr. Derviş Nihat Arkat ilkokulunun çıkış ve Bahçelievler ilkokulunun giriş saatinde her iki okulun servis araçları, veli araçları aynı zamanda okula giriş yapacağından Dr. Derviş Nihat Arkat ilkokulu çevresinde büyük bir izdiham yaşanabilir. Bunun önlemini Emniyet Müdürlüğü okullar açılmadan alınmaya çalışılmalı” diyerek, uygulamanın sıkıntılı olacağı konusunda yetkililere uyarılarda bulundular.

HÜRDÜŞÜN 2 SENEDİR UYARIYORDU!

HÜRDÜŞÜN Gazetesi olarak bu konuyu iki seneden beri gündeme getiriyorduk. Zonguldak’ın en eski ilköğretim okulu olan Bahçelievler  ilkokulu, Zonguldak’ın en büyük ve en kalabalık mahallesindeki bu okul için yıkılıp; yerine yenisinin yapılmalı diyorduk. “illa bir facia mı olmalı” derken, yetkililer Bahçelievler ilkokulunu 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin ikinci yarısında “Bu okulda eğitim yapılamaz” diyerek yıkım kararı alındı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER