SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KAZIKLAR ŞEHRİ

KAZIKLAR ŞEHRİ
Bu haber 28 Ocak 2020 - 17:05 'de eklendi ve 385 views kez görüntülendi.

Son zamanlarda Zonguldak kent merkezinin birçok yerine kazıklar çakılarak, gerek trafiği, gerek yayaların rahatlaması için yapılan uygulamaların yanlış olduğu ifade ediliyor.

Yapımı devam eden Mithatpaşa tüneli açılmadan şehrin trafiğini rahatlatmak amacıyla, şehrin birçok bölgesine kazık çakılıp, trafiğe kapatılarak kafalarına göre plan ve proje üretmeye üretiyorlar.

Şu an Mithatpaşa tünelleri açılmadan, sahil liman projesi yapılmadan bu yollara kazıklar çakılarak yolların gidiş-geliş güzergahlarını değiştirmekle Zonguldak trafiği rahatlamaz. Görüldüğü gibi okullar kapalı iken bile şimdiden trafik arap saçına döndü.

Bu trafikle ilgili uygulamalara kimler karar veriyor? Belediye mi, yoksa Emniyet Müdürlüğü mü? Bizce Belediye Trafik Komisyonu karar vermesi lazım.

Bir karar alınırken; Şoförler Odası, Esnaf Odaları başkanları neden komisyona davet edilmez. Yoksa “ben yaptım oldu” misali mi?

Okullar kapalı iken trafiğin hali böyle ise okullar açıldıktan sonra gerisini siz düşünün. Bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmeli. Kimler karar verdiyse şu bilinmeli; Hiçbir zaman bürokrasi, siyasetçinin yani seçilmişin önüne geçemez.

Çünkü vatandaşa hesabı bürokrasi değil seçilmiş siyasetçi verir.

Zonguldak kent içi trafiği bu uygulama ile adeta arap saçına döndü. Kazıkları çakan zihniyet acaba hiç mi Soğuksu güzergahına geçmiyor. Trafik, emniyet araçları Soğuksu’da hiç mi görev yapmıyor? Soğuksu’da trafik felç. Çift taraflı bedava park yapan araçlar trafiği olumsuz etkiliyor, herkes işini yapmalı.

TRAFİK FELÇ OLDU

Zonguldak kent merkezinde başlatılan uygulamanın bazı bölgelerde adeta trafik işkencesine dönerken, özellikle Yayla Mahallesi Orduevi rampası ile şehir içi girişi, Soğuksu ve birçok bölgede araçlar yoğunluktan dolayı ilerleyemedi.

Okulların yarıyıl tatilinde olması sonucu yaşanan bu yoğunluğun, bir de okulların açıldıktan sonraki halini hiç akla gelmedi mi?

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ile Zonguldak Belediyesi bu uygulamayı başlatırken, pansuman tedavi, deneme yanılma yöntemi ile değil kalıcı tedbirlerle trafik düzenlemesi yapması gerekirdi.

Yayla Mahallesi Orduevi rampası, Kadırga yokuşu, liman Caddesi, Uğur Mumcu kavşağı ve Soğuksu bölgelerinde trafik çilesi daha da arttı. Vatandaşlar ve sürücüler bu uygulamanın tutmadığını, aksine trafik sorununun daha da artmasına neden olduğunu belirterek uygulamadan vazgeçilmesi, ya da farklı yöntemler denenmesi gerektiğini vurguladılar.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER