19:12 - VALİ HACIBEKTAŞOĞLU EREĞLİ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU
10:27 - DEVA’DA KELEŞ İSTİFA ETTİ
10:20 - TÜRK-İŞ’İN 24’ÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULU, ANKARA’DA BAŞLADI
10:11 - CHP’DEN SAKATLAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
14:49 - “Her kış mevsimi aynı senaryo!”
15:15 - GELECEK’e GÜN geldi
09:53 - ÇATES HALKA ARZ EDİLİYOR
09:45 - KAYINOVA’DAN 51 NEDEN!
09:37 - AKIN, BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYI
09:32 - AK PARTİ TEMAYÜL YOKLAMASI YAPTI
Zonguldak Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği, Avrupa Parlamentosu’nda Yunan milletvekili Ioannis Lagos’ın Yunan Adaları’ndaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda, Türk Bayrağını yırtmasına sert tepki gösterdi.
Madenci Anıtı’nda Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’a tepki gösteren Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Sinan Toprak, “Bu millet şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya devam edecektir. Bu bayrağın altında doğduk, bu bayrağın altında öleceğiz. Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir” diyerek şunları söyleri.
“Malumunuz üzere Brüksel’de düzenlenen Avrupa Parlamentosu(AP) genel kurulunun Yunan adalarında insani durum başlıklı oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu ele alındı. Yunanistan aşırı sağcı Altın Şafak Partisinin eski üyesi bağımsız Avrupa Parlamentosu milletvekili ırkçı Lagos. Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu bilmiyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor. Yunan vatandaşların hakları ne olacak diyerek tepki göstermiş, akabinde kirli elleriyle şanlı Türk Bayrağını yırtmıştır. Herkes kendine yakışanı yapar. Yunan bayrak yırtar.
Aziz Türk milleti Bayrağını yüceltir. Vatanımız üzerinden büyük oyunlar oynamaya çalışan Yunan vekil gibi ırkçı insan müsveddelerine buradan Karadeniz’in incisi Zonguldak’tan haykırmak isteriz. Bu millet şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya devam edecektir. Bu bayrağın altında doğduk, bu bayrağın altında öleceğiz. Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık ırkçı çocukları iyi bilsin ki Türk milleti dahili ve harici düşmanlarına Türkün sillesini çarparak kuvvet ve kudrettedir.
Bizler Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği olarak şehitlerimizin emaneti olan şanlı Türk Bayrağının taşıyıcısı olmaya dün olduğu gibi bugün de hazır ve nazırız. Bizler için söz konusu vatansa gerisi teferruatadır” diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, İstiklal Marşımızı okuyup, Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’a tepki gösterdiler.