SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK’TA CORONAVİRÜS PANİĞİ

ZONGULDAK’TA CORONAVİRÜS PANİĞİ
Bu haber 26 Şubat 2020 - 17:37 'de eklendi ve 67 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 5 İranlı tır sürücüsü Coronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na İran’dan malzeme getirdiği belirtilen 5 tır şoföründe yüksek ateş ve öksürük şikayeti olduğu ve konu da yetkililere bildirildi. Fabrikaya gelen sağlık görevlileri tarafından 5 İran vatandaşını kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi.

Coronavirüs şüphesiyle Zonguldak Merkez’de de 13 İranlı vatandaşın tedbir amaçlı Atatürk Devlet Hastanesi’nde gözlem altına alındığı,  14 gün karantina altında tutulacağı belirtildi.

İranlı tır şoförlerinden alınan kan ve idrar örnekleri Ankara’ya gönderildi ve Ankara’dan gelecek tahlil sonuçlarına göre, Coronavirüs olup olmadığı tespit edilecek.

Öte yandan, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ek Binasının bir katı tedbir amaçlı kapatılarak yatan hastalar başka hastanelere sevk edildi. Durumu acil olmayan hastalar ise evlerine gönderildi.

İranlı tır şoförlerinin Coronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınması olayı ile ilgili değerlendirmede bulunan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş “Her yabancı girişinde yaptığımız rutin kontroller sırasında İran’dan gelen Tır şoförlerinden birinde yüksek ateş tespit edildiği için kendisi ve beraberindeki 4 kişi ile birlikte gözlem amaçlı tedavi altına alındılar. Yapılacak testlerin ardından bir bulguya rastlanırsa 14 günlük karantina süreci başlatılacak. Şu an için bunu söylemek erken. Tüm tedbirler alınarak bu beş kişiyle ilgili testler yapılıyor” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER