SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KARA: MÜJDE DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ

KARA: MÜJDE DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ
Bu haber 10 Mart 2020 - 8:05 'de eklendi ve 86 views kez görüntülendi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kara döner sermaye ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

“Müjde değil, hakkımızı istiyoruz” diyen Arzu Kara basın açıklamasında şunları söyledi.

“SENDİKALARIN BU İŞİN MUTFAĞINDA OLMASI ZARURİ GÖRDÜĞÜMÜZÜ İFADE ETMİŞTİK”

“Sağlık çalışanlarının çözülmesi gereken temel sorunlarının başında döner sermayeler olduğunu sıklıkla dile getirmiştik. Bu konuda on binlerce dilekçeyi Bakanlığa teslim ettik ve Bakanlık önünde eylem yaparak ta çalışanların taleplerini güçlü bir şekilde kamuoyuna ilan etmiştik.

Bakanlık yetkilileri ile yaptığımız her görüşmede döner sermayeleri gündeme getirerek sistemin yeniden revize edilmesi ve çalışanların sistemin merkezine alınmasını istemiştik.

Talebimiz döner sermayelerdeki kayıpların telafi edilerek mağduriyetlerin sonlanması olduğunu defalarca vurgulamıştık.

Bu anlamda dikkat çektiğimiz bir başka husus ise döner sermaye yönetmeliği ile ilgili düzenleme yapılırken mutlaka sosyal taraflarla bu işin yapılmasının gerekliliği olmuştu.

Sendikaların bu işin mutfağında olması zaruri gördüğümüzü ifade etmiştik. Çünkü bakanlık tarafından tek başına yapılan düzenlemeler ne yazık ki fiyasko ile sonuçlanmaktadır. Bunun son örneğini yıpranma payında görmüştük. 5 yıla bir yıl olarak verilecek yıpranma payında sosyal taraflardan kaçırılan düzenleme fiilen 9 yıla 1 yıl olarak hayata geçmiş, bazı meslek mensupları dışarıda kalmış, geçmişi kapsamadığında çalışana hiçbir faydası olmamıştı.

Biz böyle mücadele verirken yetkiliyim diye ortada gezen malum-sen ise müjde işinden vazgeçmemiştir.

Yıpranma payı ile alakalı yinebir toplantıda müjde vermiş, kazandık, biz yaptık naraları atmışlardır.

Ne yazık ki döner sermaye yönetmeliğinde tarih bir kez daha tekerrür etti. Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen toplantısında Bakan yardımcısının sözleri müjde olarak verildi. Ortalık ayağa kaldırıldı, yaparsa Sağlık-Sen yapar gibi afişler hazırlandı.

Bakan yardımcısı yönetmelik çıkacak dediğinde, alkış tutmak yerine niçin sosyal tarafları bu işin içine dahil etmediniz deselerdi hayırlı bir iş yapmış olurlardı ama yapmadılar. Sonuçta yıpranma payındaki gibi yine hüsran oldu.

Çalışanın beklentisini karşılamaktan fersah fersah uzak, temel taleplerin görmezden gelindiği, emeğin ve alın terinin yok edildiği, adaletsizliğin arttırıldığı yeni bir düzenleme ile karşılaştık.

En az bu yönetmeliği hazırlayanlar kadar her şeye alkış tutanlar da bu işin sorumlusudur.

Burada sağlık çalışanları da düşünmelidir. Ne diyor İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy “Geçmişten adam hisse kaparmış… Ne masal şey!

Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?

“Tarih”i “tekerrür” diye tarif ediyorlar;

Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Sağlık çalışanları bu Müjde-Sen’in yaptıklarını artık görmeli ve gereğini yapmalı. Çünkü bunlara tahammül ettikçe kayıpları daha da artacaktır. Bunların her 14 Mart öncesi açıkladıkları ve fos çıkan müjdeleri ile çalışanlar hep kaybetmektedirler.

Peki bundan sonra ne olacak sorusu ortada durmaktadır. Biz Türk sağlık-Sen olarak mücadelemize devam edeceğiz. Yönetmelik yayınlandığı gün ilan ettiğimiz gibi yönetmeliğin yürürlük tarihi olan 1 Nisana kadar düzenlemeler revize edilmeli ve tüm çalışanların döner sermayeleri yükseltilmelidir. Bu konuda girişimlerde bulunuyoruz. Çalışanın hak ve hukuku için mücadelemizi sürdüreceğiz. Müjde verip ortadan kaybolanlardan değil adam gibi hak için dik duranlardanız. Bu konuda yaşanacak her yeni gelişmeden de çalışanları bilgilendireceğiz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER