SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

UZUN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANDI

UZUN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANDI
Bu haber 17 Mart 2020 - 17:25 'de eklendi ve 127 views kez görüntülendi.

CHP Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitlerimizi andı.

“Biz Türk Milleti için vazgeçilmeyen, geçirtilmeyen. Dağlara, taşlara ‘’Çanakkale Geçilmez’ ’yazıp tüm dünyaya ezberleten ‘’ Geldikleri gibi giderler ‘’ deyip geldiklerine pişman eden gerçek bir başkomutanın eseridir” diyen Ebru Uzun açıklamasında şunları ifade etti.

“18 Mart, Türk milleti, Türk tarihi açısından çok özel bir gündür. Atalarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü denilen bir zafere imza atmıştır. Türk milletinin kurtuluş mücadelesinde önemli bir güç kaynağı olan, yokluk, yoksulluk içindeki, yüzyıl boyunca savaş kazanamamış bir milletin silkelenerek kendisine gelmesi açısından bir dönüm noktası olan zaferin, 105.yıl dönümü bugün.

Şimdiki gibi postal dahi bağlamadan biten değil, yıllar süren bir askerlik düşünün. Savaş üzerine savaş, cephe üzerine cephe. Koskoca imparatorluğun uçsuz bucaksız ellerinde oradan oraya savrulan sayısız asker.  Aç, susuz  açılan top ateşine kolunu, bacağını siper eden, mermisi bittiğinde süngü takarak göğüs göğüse çarpışan, yanında çarpışan arkadaşının ölümünü yaşayanların destanıdır Çanakkale Zaferi.

Biz Türk Milleti için vazgeçilmeyen, geçirtilmeyen, dağlara, taşlara ‘’Çanakkale Geçilmez” yazıp tüm dünyaya ezberleten  “Geldikleri gibi giderler “ deyip geldiklerine pişman eden gerçek bir başkomutanın eseridir.

18 Mart 1915’de Çanakkale’de Türk ordusunun kazandığı bu zafer yüzlerce yıl geçse bile tarihin yazdığı en büyük zaferlerden ve en görkemli kahramanlık destanlarından birisi olarak kutlanmaya ve anılmaya devam edecektir.

 Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu vatan için can vermiş tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER