SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ BEKTAŞ ALINAN YENİ TEDBİRLERİ AÇIKLADI

VALİ BEKTAŞ ALINAN YENİ TEDBİRLERİ AÇIKLADI
Bu haber 06 Nisan 2020 - 18:06 'de eklendi ve 83 views kez görüntülendi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, bugün gerçekleştirilen İl Pandemi Kurul kararlarını açıkladı. Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Vali Erdoğan Bektaş,  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve İl sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ile birlikte gazetecilere bilgi verdi.

Vali Erdoğan Bektaş alınan kararlarda;

-İlçeler arası araç geçişleri 14 gün boyunca sınırlandırıldı. Araç geçişleri izne tabi tutuldu.

-Yaklaşık bir hafta önce Soğuksu Pazaryerinin kapatılmasının ardından, bu kez de ilçe ve beldelerdeki semt pazarları da 14 gün seri ile kapatıldı.

– Market ve bankalara maskesiz girilmeyecek, girenlere ceza yazılacak.

-Marketler Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerince sürekli denetlenecek. Yüksel fiyatlarla mal satan marketlere ağır cezalar kesilecek.

-Caddelerde sosyal mesafeye uymayanlara ve 2-3 kişi toplu olarak gezenlere de ceza kesilecek.

Vali Bektaş, “1-2 hafta daha sabredeceğiz. Kendimizi, sevdiklerimizi, akrabalarımızı koruyacağız. Herkes yerinde kalsın istiyoruz. Yüzde 100 izolasyon sağlayalım, caddelerdeki bu kalabalıkların bir şekilde çekilmesi lazım. 1-2 hafta daha dişimizi sıkabilirsek bu işi atlatabiliriz” dedi.

Maske konusunda da açıklama yapan Vali Bektaş, “Hiç bir sağlık merkezinde maske sıkıntısı yok. Maske konusunda kimse tedirgin olmasın herkese maske ulaştırılacak. Sağlık Bakanlığımız bütün ihtiyaçların karşılanacağını söylüyor ve karşılanıyor. Türkiye şu anda bu sağlık sistemini güzel bir şekilde yönetiyor” diye ifade etti.

Zonguldak’ın maden şehri olması akciğer ve kronik hastalıkların yoğun olması nedeniyle bu konuda hassasiyetlerin yüksek olduğunu, vatandaşların özellikle sosyal izolasyon, yakın temas kurallarına uyması ve mutlaka maske takmaları gerektiğine dikkat çekti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER