SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VATANDAŞ MARKETLERE AKIN EDİYOR

VATANDAŞ MARKETLERE AKIN EDİYOR
Bu haber 13 Nisan 2020 - 17:41 'de eklendi ve 86 views kez görüntülendi.

Koronavirüs salgını ile birlikte alınan tedbirler kapsamında, toplu yaşam alanları ve birçok alanda kısıtlamalar getirilmişti.

Koronavirüsün hızla yayılmasını önlemek amacıyla yetkililer tarafından zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması öneri, uyarı ve “EVDE KAL” çağrılarına uyan da var uymayan da.

Günlük ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkanlar da var, banka ve çeşitli fatura ödemeleri için de sokağa çıkanlar var.

Koronavirüs salgını başladığından bu yana marketlere talep de oldukça artarken, marketlerden alış veriş yapan vatandaşlar sanki kıtlık olacakmış gibi bol bol alış veriş yaptıkları gözleniyor.

Tedbirler kapsamında, marketlerde metrekareye göre müşteri alınırken, bazı marketlerdeki yoğunluk dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından vatandaşlar haftanın ilk günü olan Pazartesi günü marketlere adeta akın ederek, sosyal mesafe kuralına da hiçe sayarak alış veriş yaptıkları gözlendi.

İki günlük sokağa çıkma yasağının ardından, havanın da güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşların çoğu çarşıya inerek hem günlük ihtiyaçlarını karşıladı, hem de biraz hava almak için cadde ve sokaklarda gezdikleri dikkat çekti.

Yetkililer Koronavirüsün hızla yayılma eğilimi ve insanlara daha hızlı bulaşması konusunda aldığı tedbir ve önlemlere uyma konusunda bazı vatandaşların dikkatsiz ve duyarsız olmaları göze çarparken, Zonguldak’ta riskin daha yüksek boyutta olduğu açıklanması ile bazı vatandaşların vurdumduymaz tavırları, tedbir alan vatandaşları ve yetkililerin tepkilerine neden oluyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER