SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

1 MAYIS KUTLAMALARINA KORONAVİRÜS ENGELİ

1 MAYIS KUTLAMALARINA KORONAVİRÜS ENGELİ
Bu haber 29 Nisan 2020 - 12:46 'de eklendi ve 80 views kez görüntülendi.

Bu yıl 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü ve İşçi ve emekçi bayramı dünyada ve Türkiye’de yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bir gün öncesinde sembolik olarak kutlanacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta 1,2 ve 3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, Madenci Anıtı’nda 30 Nisan Perşembe günü saat 17.30’da sadece işçi ve kamu çalışanları sendikaların temsilcilerinden oluşan 15 kişi ile basın açıklaması yapılarak kutlanacak.

Genel Maden İşçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamaya göre, “Koronavirüs Kovit-19 Salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu yıl mitingler, yürüyüşler ve geniş katılımlı etkinlikler ile kutlanamayacaktır. Ancak sınırlı sayıda katılımla bildiriler okunacaktır. 1.2.3 Mayıs tarihlerinde 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta, yine Kovit-19 önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklanmıştır.

Bu nedenle Zonguldak’ta, 1 Mayıs kutlamalarının da simgesel meydanlarından biri olan Maden İşçileri Anıtı alanında, 30 Nisan 2020 Perşembe günü Saat: 17.30’da sınırlı sayıda katılım ve fiziksel mesafe kurallarına uyularak basın açıklaması yapılacak ve 1 Mayıs Bildirisi okunacaktır.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER