SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

PARA YARDIMLARI KİME!

PARA YARDIMLARI KİME!
Bu haber 04 Mayıs 2020 - 16:11 'de eklendi ve 72 views kez görüntülendi.

Koronavirüs salgını sonrasında ekonomik önlemler kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, yoksul ailelere dağıtılacağı açıklanan 1000 TL’lik yardımlar kimlere yapılıyor.

Bu yardımların yapılacağı sözde kimsesiz kişileri devletin hangi kurumu, yetkilileri belirledi. Bu yardım paralarını belirleyen kurum ve kişiler kimlere sorarak o illerdeki yoksulların isimlerini kimler veya hangi kurum belirledi.

Yapılan yardımlar siyasi mi yapıldı?

Bu yardımlardan faydalananlar acaba hakikaten ihtiyaç sahibi mi?

Duyumlarımıza ve Soğuksu PTT önünde gördüklerimize göre, yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine yapılmıyor!

1000 TL almak için PTT şubesine gelen birçok insan, hali vakti yerinde oldukları, bazılarının altında Mercedes araba bile oldukları, bazılarının evlerine 2-3 tane maaş girdiği, dükkanları olup başkasına devreden ve yardım alanları mı, daha neleri var ki o kuyrukta bekleyenler.

Sonuç yüzde 50’si hak etmiyor öyle bir yardım listesinde isimler var ki, 3 sene önce ölen insanlara bile yardım çıktı.

İşte gerçek yardıma ihtiyacı olan insanlar yardım beklerken, yardımların çoğu yanlış adreslere gidiyor. Gerçek ihtiyaç sahibi zaten utancından o kuyruklara girmiyor veya yardım bile istemeye gidemiyorlar.

Hayırsever iş insanları tarafından yapılan yardımlar aracılar tarafından da suiistimal yapıldığı söyleniyor. Şu zor durumdaki günlerde Ramazan ayında yapılan yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılsın.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER