SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DOKTORDAN HASTAYA TEŞHİS

DOKTORDAN HASTAYA TEŞHİS
Bu haber 11 Mayıs 2020 - 17:42 'de eklendi ve 82 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Cumartesi günü Badalıoğlu Parkında Elmas TV’de yaptığı canlı yayında, birçok konuya açıklık getirdi ve en büyük nokta atışı da Zonguldak’taki basın ile ilgili söylediği sözler ve koyduğu teşhisti.

Dr. Ömer Selim Alan ne dedi:

“Zonguldak yerel basını Türkiye’deki yerel basına göre çok geri kalmış ve nüfus sayısı ve yüz ölçümüne göre en fazla yerel basını olan bir il ve Zonguldak’ta basın kendi aralarında bir araya gelemiyor. Zonguldak basını olaylara, yapılan hizmete göre yorum yapmıyor, kişilere göre haber yapıyor. Birçok bazın kişilerin özel hayatı ile ilgili yalan, yanlış haberler yapıyor.  Bazı kişi ve bazı yerlere göre haber yapıyorlar. Evet basın bizi eleştirsin, söz verdiğimiz vaat ettiğimiz hizmetleri yapmayıp, geciktirdiğimiz olur yapamadığımız hizmetler olur, yanlış bilgilendirmeler olur bu konuda eleştirilere açığım ama kalemlerini bir yerlerin emrinde, birilerini karalamak, birilerinin ailesi ile kendisi ile ilgili belden aşağı yalan, yanlış bilgilerle haber yapmalarını şiddetle kınıyorum ve basın savcılarını bu konuda göreve davet ediyoruz” dedi.

ŞİMDİ LOKMAN GÜL’ÜN YORUMU

Evet, Lokman Gül ve HÜRDÜŞÜN Gazetesi olarak Dr. Ömer Selim Alan’a bu konuda katılıyorum.

Basın tarafsız olmalı.

HÜRDÜŞÜN kuruluşundan beri her zaman söylüyorum, bundan sonra da söyleyeceğim.

Zonguldak basını diğer illere göre çok kalitesiz ve diğer illere göre çok fazla gazete var.

Eline kalem, kağıt alan gazeteci oluyor. Gazetecilik mesleği şerefli, onurlu bir meslektir. Her önüne gelen gazetecilik yapmamalı. Yasalar bunlara izin vermemelidir.

Zonguldak basını hiçbir zaman kendi içinde birliği sağlayamadı, sağlayamaz da.

Zonguldak basınında hepsinden bahsetmiyorum; aralarında bir kere çıkar çatışması var.

Bazılar kalemlerini, gazetelerini, köşe yazarlarını vatandaşa şantaj aracı olarak kullanıyorlar. Kişilerin yaptıklarını, özel hayatlarını, ailelerinin özel hayatları ile haber yapmalarını hiçbiri zaman tasvip etmedim, etmem de.

O insanların da ailesi, çocukları var.

Aynı durumu kendileri için de düşünmeliler.

Ama Zonguldak’ta şantaj, tehditle kurumları, siyasileri, iş insanlarını tehdit edenler de Zonguldak kamuoyu tarafından da biliniyor.

Ama bu şantajcı kalemlerin tehditlerle bir şeyler elde etmek isteyen gazeteci, köşe yazarlarına ne hikmetse bazı siyasiler, bazı kişiler sahip çıkıyorlar.

Bir de bunları bir araştıralım.

Şu bir gerçektir ki, kimse de dürüst gazetecileri tehdit edemez.

Zonguldak basınında birlik beraberlik olmadığı için Zonguldak şehri Türkiye’nin incisi ve ekonomi konusunda  “Türkiye’nin Almanya’sı” olarak bilinirken, şimdi modern bir köy durumunda.

Basında birlik ve beraberlik olmayınca başta milletvekilleri, siyasiler, bürokrasi, Belediye başkanları, iş insanları görevlerini, işlerini istedikleri gibi yapıyorlar.

Yanlış bir hareketle karşılarında güçlü bir basın olmayınca umursamıyorlar.

Güçlü bir basın o şehrin aynasıdır.

Güçlü bir basını olan şehre hizmet gelir, aş gelir, ekonomisi de güçlenir.

Bu Zonguldak’ın şu anki durumuyla gözükmüyor.

Her zaman tüm basın camiasına söyledim.

Gelin birlik olalım, şehrimiz kazansın.

Dürüst insanlar kazansın, art niyetli siyasetçisinden, bürokrasisine, iş insanlarına kadar hepsine dur diyelim.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER